De entree van vakantiepark Prinsenmeer. (Foto: Hein van Bakel)
De entree van vakantiepark Prinsenmeer. (Foto: Hein van Bakel)

Recreanten Prinsenmeer overwegen gang naar de rechter: ‘De maat is vol’

Algemeen 6.993 keer gelezen

OMMEL - Wordt hun geleden schade niet gecompenseerd, dan overwegen recreanten op Prinsenmeer in Ommel een gang naar de rechter. Eigenaar de Oostappen Groep krijgt volgens belangenvereniging Recreanten De Peel nog één kans tot een dialoog. Als dat tot niets leidt, start de vereniging een gerechtelijke procedure. “De bom is gebarsten.”

door Maarten Driessen

Volgens de belangenvereniging is eerder deze week een aangetekende brief bij de Oostappen Groep bezorgd, waarin wordt opgeroepen tot een dialoog om tot een oplossing te komen.
Lees hieronder verder

Eigenaren van chalets op Prinsenmeer, van wie sommigen er permanent wonen, zagen de waarde van hun eigendom fors verminderen toen de gemeente Asten besloot geen nieuwe exploitatievergunning te verlenen. 

Ook betaalden recreanten al stageld terwijl er nu niet meer mag worden gerecreëerd. Vaste bewoners krijgen tot medio september om het park te verlaten.

‘Onsmakelijke grap’

Er vonden al diverse gesprekken plaats met eigenaar van de Oostappen Groep Peter Gillis, maar volgens de belangenvereniging tot dusver zonder resultaat. Een 1 april-grap van Gillis, die stelde in Maastricht een nieuw vakantiepark te gaan bouwen, schoot bij de recreanten in het verkeerde keelgat. 

“Dat was de druppel. Een onsmakelijke grap, toen is de bom gebarsten”, zegt Desiree Reddering, voorzitter van stichting Recreanten Recht, die de belangenvereniging met advies bijstaat.

Volgens Reddering gaf Gillis in een van de gesprekken aan dat er een nieuwe exploitant voor Prinsenmeer was gevonden. Binnen een week zou die zijn krabbel zetten. “Maar we zijn nu ruim een maand verder en de recreanten hebben nog steeds niets gehoord. Ze hebben het gevoel dat ze aan het lijntje worden gehouden.”

Voor de recreanten is de maat kortom vol. Ze hopen alsnog met de Oostappen Groep tot overeenstemming te komen, maar lukt dat niet, dan volgt dus een gang naar de rechter. 

Bezwarencommissie

De gemeente ontving eerder diverse bezwaren tegen het niet verlenen van een nieuwe exploitatievergunning voor Prinsenmeer. Vorige week donderdag werden deze behandeld door de gemeentelijke bezwarencommissie. 

“Als blijkt dat de vergunning ten onrechte niet is verleend, dan starten we een procedure tegen de gemeente. We willen weten wie we hiervoor aansprakelijk kunnen stellen”, aldus Reddering. 

De commissie doet naar verwachting binnen enkele weken uitspraak. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant