Mees Janssen scoorde namens NWC.
Mees Janssen scoorde namens NWC.

NWC delft het onderspit tegen Geldrop

Sport 222 keer gelezen

GELDROP - NWC heeft concurrent Geldrop na een 2-1 nederlaag dichterbij laten komen op de ranglijst in de tweede klasse D. De oranjehemden kwamen op sportpark De Kievit nog wel op voorsprong, maar gaven die op slag van rust ook weer te gemakkelijk uit handen en kwamen die dubbele klap niet meer te boven. Na rust beet een aanvallend onmachtig NWC zich stuk op de verbeten Geldropse formatie.

Door de teleurstellende verliespartij moet de equipe van trainer Mario Verlijsdonk nog flink aan de bak in de resterende twee duels. NWC keek reikhalzend uit naar deze uitwedstrijd tegen de nummer negen in 2D. Bij winst zouden de Astenaren vrijwel zeker zijn van lijfsbehoud. 

De middag in een zomers Geldrop begon dan ook goed, want in minuut 22 bracht clubtopscorer Mees Janssen zijn elftal op een 0-1 voorsprong. Aanvoerder Martijn Henst stuurde de jonge aanvaller diep en na een korte versnelling lepelde Janssen de bal fraai in de open bovenhoek: 0-1. 

Voorsprong uit handen

NWC was eerder nog niet in de buurt gekomen van het Geldropse doel, maar sloeg zoals vaker dit seizoen hard toe. Geldrop kon daar ook weinig offensief gevaar tegenover zetten, al wisten de gastheren vooral via de zijkanten wel voor een aantal dreigende voorzetten te zorgen. 

Op slag van rust gaf NWC de voorsprong helemaal uit handen. Een minuut voor rust werd een hoge bal bij de tweede paal terug in de doelmond gekopt, waarna captain Wouter Verstraaten simpel de 1-1 tegen de touwen werkte. Niet veel later werd de snelle rechtsbuiten Stan van der Pol op zijn flank gelanceerd en met een harde schuiver in de verre hoek kwam Geldrop zelfs op 2-1. 

Twee flinke tikken die NWC moest incasseren in de eindfase van de eerste helft, waarin de ploeg van Verlijsdonk simpelweg niet alert en scherp reageerde en Geldrop te gemakkelijk doortocht gaf richting het doel.

Tandje bij

In de tweede helft moest er dan ook een tandje bij. De groenwitten, die moesten winnen om in de race te blijven voor rechtstreekse handhaving, plooiden zich terug op eigen helft en gunden NWC de bal. Via Lars de Haas, die eerder dit seizoen in Asten nog van het veld werd gestuurd, kwam Geldrop zelf akelig dicht bij de 3-1. Hij raakte de bal slechts half, maar toch rolde de bal nog tegen de buitenkant van de paal. 

NWC kon in aanvallend opzicht nauwelijks potten breken en Geldrop was vaak een stapje eerder bij de (tweede) bal. Eigenlijk kwam het enige opwindende moment dat zich voor de neus van doelman Mike Verdonk afspeelde voort uit een scrimmage, maar niemand in een oranje shirt kon het beslissende zetje geven. 

Opmerkelijk was ook dat Douwe Hurkmans tijdens dat moment van achteren werd neergetikt, maar overeind bleef en arbiter Dragstra ternauwernood besloot om geen strafschop te geven. De fluit zat al aan de mond van de Heerlense leidsman. In het laatste kwartier hield NWC de druk er wel degelijk op, maar Geldrop verdedigde stug en de Astenaren misten de stootkracht. 

Enkele keren brak de thuisclub gevaarlijk uit in de counter en in minuut 87 minuut kreeg men de uitgelezen kans om het duel te beslissen. Bob van de Ven werd licht neergetikt door Ruud Leenen, maar schoot de toegekende penalty vervolgens naast het doel. 

Ook daarna sprongen de Geldroppenaren enkele keren matig om met de geboden ruimte in de tegenaanval. In de blessuretijd probeerde NWC het nog op opportunistische wijze, maar die zo begeerde gelijkmaker viel niet meer waardoor de middag in mineur eindigde en de strijd in 2D nog niet gestreden is.

In eigen hand

Geldrop is NWC nu tot op één punt genaderd en ook Brabantia heeft het gat verkleind. De Eindhovenaren wonnen verrassend bij Oirschot Vooruit (0-2) – waardoor De Valk zich zondag tot kampioen kroonde – en staan nog maar drie punten achter op NWC. 

Desalniettemin hebben de oranjehemden het nog altijd in eigen hand, want de zesde plek is nog steeds in bezit en NWC heeft nog twee wedstrijden tegen lager geklasseerde opponenten tegoed om zich veilig te spelen. Om te beginnen op pinkstermaandag 20 mei thuis tegen streekgenoot ZSV, dat de punten ook nog nodig heeft, en een kleine week later in Hilvarenbeek tegen nummer twaalf Hilvaria.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Damon Claessens (46’ Daan van Gansewinkel), Len van Roy (83’ Lex van Empel), Tim van Dijk, Mark Bosch (63’ Max van Halteren), Douwe Hurkmans en Mees Janssen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant