De entree van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. (Foto: Hein van Bakel)
De entree van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. (Foto: Hein van Bakel)

Matthijs Stevens moet Prinsenmeer gaan runnen

Algemeen 3.144 keer gelezen

ASTEN/OMMEL - Komen de vergunningen rond, dan wordt Matthijs Stevens de nieuwe exploitant van de Nederlandse vakantieparken van de Oostappen Groep, waaronder ook van Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten staat inmiddels in contact met Stevens, al moet deze zijn aanvraag wel nog compleet maken. Maar hij heeft er vertrouwen in: “Ik zie het als een mooie uitdaging om de parken een kwaliteitsimpuls te geven.”

door Maarten Driessen

Zijn naam zong al even rond, maar afgelopen vrijdag maakte de Oostappen Groep officieel bekend dat Exploitatiemaatschappij Vakantieparken B.V. van Matthijs Stevens de beoogde nieuwe exploitant van de Nederlandse parken is. Ook het hoofdkantoor aan het Linieijzer in Asten moet onder zijn beheer komen.

‘Eerder nooit privé of zakelijk contact gehad met Peter Gillis’

Nu diverse vergunningen worden geweigerd dan wel ingetrokken, heeft eigenaar van de Oostappen Groep Peter Gillis besloten zich enkel nog op zijn Belgische vakantieparken te richten. De exploitatie van zijn Nederlandse arsenaal moet daarom in handen komen van Stevens, waarbij Gillis wel eigenaar blijft van het onroerend goed. 

Gillis hoopt zo op een uitweg uit de impasse waarin hij verzeild is geraakt. Zo weigerde de gemeente Asten een nieuwe exploitatievergunning voor Prinsenmeer naar aanleiding van een Bibob-onderzoek, waaruit zou blijken dat de vergunning mogelijk voor criminele doeleinden wordt misbruikt. Op het onderzoek rust geheimhouding, waardoor de onderbouwing voor die claim onbekend blijft.

Nieuw leven

Een nieuwe exploitant moet de toeristentrekkers nu weer nieuw leven inblazen. “De locaties zijn mooi en bieden veel potentie. Het is zeer spijtig dat de parken in Asten, Valkenswaard en Valkenburg en diverse horecagelegenheden zijn gesloten. Ik zie het als een mooie uitdaging om met de juiste investeringen de parken van een kwaliteitsimpuls te voorzien”, zo omschrijft Stevens zijn plannen. 

Naar eigen zeggen blijft hij liever op de achtergrond, publiciteit hoeft van hem niet zo. Toch voelt hij zich genoodzaakt om op de voorgrond te treden ‘’aangezien er nu in de media onwaarheden worden verspreid.’’ Omroep Brabant ontdekte namelijk al eerder dat Stevens de beoogde opvolger van Gillis is. 

Volgens het regionale medium kennen de twee elkaar al langer. Stevens zou eerder voor Snijders Advocaten in Den Bosch hebben gewerkt, het kantoor dat door Gillis werd ingeschakeld voor de rechtszaak tegen ex-vriendin Nicol Kremers. 

Een en ander ligt genuanceerder, aldus Stevens in een reactie. “Via mijn netwerk kwam deze uitdaging op mijn pad en verder heb ik daarvoor nooit privé of zakelijk contact gehad met Peter Gillis. Afgelopen jaren heb ik voornamelijk als zelfstandig adviseur gewerkt voor diverse (inter)nationale opdrachtgevers.”

Vergunningaanvraag 

De focus gaat nu eerst op het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Stevens klopte eerder al eens bij de gemeente Asten aan, zo bevestigt een gemeentewoordvoerder desgevraagd. “Er is contact geweest over vergunningaanvragen, de ondernemer is in de gelegenheid gesteld de aanvragen compleet te maken”, aldus de woordvoerder.

Stevens zegt veel waarde te hechten aan goed contact met de betreffende gemeentes. “De parken zorgen voor veel werkgelegenheid en veel spin-off naar de plaatselijke horeca en middenstand. Daarnaast zijn er inkomstenstromen via de toeristenbelasting, dus niet alleen voor de gasten is het van groot belang dat de parken open kunnen blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant