Lenny viert haar winnende treffer in de kampioenswedstrijd tegen SV Heisen Mülheim met haar teamgenoten. (Foto: Andreas Reimer)

17-jarige Lenny uit Ommel kampioen met Borussia Monchengladbach

Algemeen 2.427 keer gelezen

OMMEL/MONCHENGLADBACH - Het gaat Lenny van Grotel uit Ommel nog altijd voor de wind bij Borussia Monchengladbach. Vorige week was ze opnieuw trefzeker in de kampioenswedstrijd van het tweede vrouwenelftal van de Duitse club. Haar rake pegel in de 58e minuut was tevens de winnende.

Het tweede vrouwenelftal van Borussia Monchengladbach moest SV Heisen Mülheim vorige week woensdag over de knie leggen om zich van het kampioenschap te verzekeren. Lenny startte in de basis en speelde op de 10-positie.

In de 12e minuut, bij een 1-0 voorsprong, schoot de 17-jarige Ommelse snoeihard op de lat, waarna de spits van Borussia in de rebound binnen kon tikken. Heisen Mülheim kwam daarna terug in de wedstrijd en nog voor de rust was het alweer 2-2. Maar in de tweede helft scoorde Lenny de winnende treffer, alweer haar achtste van dit seizoen.

Nog ongeslagen

Een meer dan verdiend kampioenschap voor de dames van Borussia Monchengladbach. De ploeg is nog altijd ongeslagen met twintig keer winst en slechts drie gelijke spelen.

De Ommelse Lenny speelde daarin een belangrijke rol. Ze maakte in alle wedstrijden minuten (vaak in de basis) en was tevens meermaals beslissend met goals en assists.