Astenaar Stan Henderikx zet zijn handtekening bij FC Den Bosch. (Foto: www.fcdenbosch.nl)
Astenaar Stan Henderikx zet zijn handtekening bij FC Den Bosch. (Foto: www.fcdenbosch.nl)

Stan Henderikx verruilt VVV-Venlo voor FC Den Bosch

Sport 352 keer gelezen

DEN BOSCH - Stan Henderikx begint aan een nieuw avontuur. Hij vertrekt bij VVV-Venlo en verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van FC Den Bosch. De 20-jarige Astenaar liep uit contract en had de clubs voor het uitkiezen, maar de Bossche plannen spraken hem het meest aan.

door Maarten Driessen

In Venlo zette Henderikx zijn eerste stappen in zijn profbestaan. In mei vorig jaar maakte hij zijn officiële debuut, niet veel later tekende hij zijn eerste profcontract. Voor één jaar, waardoor hij deze zomer transfervrij is op te pikken. Diverse clubs toonden interesse, maar het is FC Den Bosch dat zijn handtekening nu heeft bemachtigd. 

“Ik stond direct open voor een gesprek toen FC Den Bosch zich meldde. De club heeft altijd een bepaalde aantrekkingskracht op mij gehad. Ik heb vaak tegen ze gespeeld en vond het altijd een mooie club qua aanzien, stadion en aanhang”, aldus Henderikx op de website van de Bosschenaren. 

De Astenaar voelde direct veel vertrouwen. “Het besluit om bij VVV te vertrekken was na al die jaren in Venlo niet gemakkelijk, maar ik denk dat de overstap naar FC Den Bosch voor mij het beste is. De plannen zijn duidelijk en spreken me aan. De club wil doorgroeien en de sportieve weg naar boven inslaan. Ik denk dat ik daar mijn bijdrage aan kan leveren en wil graag samen met de club die volgende fase in.”

Grote stappen

Technisch directeur van FC Den Bosch Bernard Schuiteman is in zijn nopjes met zijn nieuwste aanwinst. “Stan is een sterke linker centrale verdediger met een erg goede verticale passing. Hij is fysiek sterk, heeft lengte en herbergt veel potentie om nog grote stappen te kunnen maken”, aldus Schuiteman. 

Ook de technisch directeur is ervan overtuigd dat Henderikx hiermee de juiste weg bewandelt. “Deze zomer wordt Stan 21 jaar. Dat is een mooie leeftijd voor een volgende stap en ik geloof dat FC Den Bosch de vruchten gaat plukken van de groeicapaciteit die in hem zit. In gesprekken met hem en zijn familie merkte ik dat Stan toe was aan een nieuwe uitdaging en we zijn erg blij dat hij, ondanks interesse van diverse andere clubs, voor FC Den Bosch heeft gekozen.” 

Henderikx heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant