Café 't Spektakel. (Bron: Google Streetview)
Café 't Spektakel. (Bron: Google Streetview)

Afscheidsweekend café ‘t Spektakel: nog één keer los

Algemeen 578 keer gelezen

ASTEN - Nog één keer wordt er van alles georganiseerd bij café ‘t Spektakel in Asten. Uitbater Mirko Jurk stopt er namelijk mee, maar ter afscheid pakt hij nog eens uit. Zo staat er het gehele pinksterweekend een uitgebreid programma klaar.

Het afscheidsweekend gaat vrijdagavond van start met ‘t Platen Spektakel van DJ Rob & Willem. De twee nemen een grote hoeveelheid vinyl van allerlei verschillende muziekgenres mee, gasten kunnen daar doorheen neuzen en iets uitzoeken wat mag worden gedraaid. Aanvang om 20.00 uur.

Op zaterdag staan de bands Ford Night en Misses Monday op het podium. Eerstgenoemde is een rock/blues-trio dat eind vorig jaar is opgericht en zich onderscheidt door het spelen van melodieuze gitaar(rock)songs die niet vaak worden gecoverd. Dit afgewisseld met enkele blues-rock-klassiekers.

Misses Monday brengt de muziek van Beth Hart, Raconteurs, Fleetwood Mac, Adele, Abba en vele anderen. De bekende covers blijven achterwege, in plaats daarvan speelt Misses Monday de pareltjes van grootheden uit de geschiedenis van de pop, rock en blues. De deuren openen zaterdag om 20.00 uur, de optredens beginnen vanaf 21.30 uur.

Spektakel Popquiz

Een dag later staat de laatste Spektakel Popquiz op de rol. Daarbij gaat het van de 60’s tot aan de muziek van nu, met allerlei uitstapjes van blues tot jazz. De popmuziek overheerst, maar er is ook aandacht voor nederpop, rock, hardrock en heavy metal. Aanmelden kan per mail via info@hetspektakel.nl of op de dag zelf (vol is vol). De deuren openen om 15.00 uur, start van de quiz is om 16.00 uur. 

De állerlaatste bandavond staat maandag gepland. Met op het podium de Hemaroids, The Mono Kids en Switched Off. Hemaroids brengt ‘mieterse pinguinpunk’ en laat de zaal beven, The Mono Kids bestaat uit twee bevriende maar tegenovergestelde persoonlijkheden, die eind 2022 de krachten bundelden. Goed voor stevige garageband-nummers. 

Switched Off tot slot startte in 2015 en is geïnspireerd door 90’s alternative en 00’s pop-punk en post-hardcore. De sfeer wordt zo gegarandeerd opgekrikt. ‘t Spektakel opent op de slotdag om 16.00 uur, de optredens beginnen vanaf 18.00 uur. Op alle dagen is de entree een donatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant