De Pundermannen voorafgaand aan de eigen zwemloop in De Schop in Asten afgelopen zondag.
De Pundermannen voorafgaand aan de eigen zwemloop in De Schop in Asten afgelopen zondag.

De Punderman opent triatlonseizoen met eigen zwemloop

Sport 769 keer gelezen

ASTEN - Triatlonvereniging De Punderman Asten-Someren trapte het nieuwe triatlonseizoen afgelopen zondag af met een eigen zwemloop. Deze vond plaats in en rondom de eigen thuisbasis De Schop in Asten.

Prima weersomstandigheden voor een seizoenstart afgelopen zondag. Triatlonvereniging De Punderman hield de eerste wedstrijd in de eigen thuisbasis De Schop in Asten. 

De reguliere zwemtraining kreeg aan het einde van het uur een extra lading: er moest zo snel mogelijk 500 meter worden gezwommen en daarna twee keer de looproute van 2,5 kilometer over de Floralaan en de Stegen worden afgelegd. 

De triatleten konden elkaar na het keerpunt steeds in de ogen kijken en werden zo gemotiveerd om de afstand op de voorganger te verkleinen. 

Winnaar

Enkel Bart Berkvens had het voorrecht niemand voor zich te hebben, dankzij een uiterste snelle zwemtijd wist hij Evi Joosten een halve minuut voor te blijven. 

‘Een mooie opening van het seizoen. Een compacte wedstrijd waarbij de verschillen beperkt bleven en waarna iedereen zich kan opmaken voor het echte werk’, aldus De Punderman. De kop is er kortom af. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant