De bibliotheek is gevestigd in gemeenschapshuis 't Kwartier in Asten.
De bibliotheek is gevestigd in gemeenschapshuis 't Kwartier in Asten.

Bibliotheek Asten start nieuwe cursus ‘Digisterker’

Algemeen 430 keer gelezen

ASTEN - Steeds meer zaken moeten online worden geregeld. Maar wat als je daarmee nog niet helemaal uit de voeten kunt? Bibliotheek Asten houdt daarom een nieuwe cursus ‘Digisterker’, die op dinsdag 11 juni van start gaat. 

In een viertal bijeenkomsten worden onderwerpen zoals DigiD, online informatie opzoeken, phishing, de Belastingsdienst en Mijn Overheid aan bod. De groep oefent met inloggen, zoeken en vragen. Zo raken deelnemers onder meer vertrouwd met DigiD en het internet en de digitale omgeving. 

“Sommige deelnemers zijn erg onzeker en hebben vooral het vertrouwen en de ervaring nodig, anderen zijn al handig met het internet en willen juist verdieping”, zegt docent Carlijn. 

Volgens haar verschilt de route die deelnemers afleggen dan ook. “De eerste les is vaak wat rommelig, want iedereen heeft een ander startpunt. In de derde les zie je echter dat iedereen stappen zet.”

Aanmelden

De nieuwe reeks start op dinsdag 11 juni, alle bijeenkomsten duren van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het benodigde praktisch werkboek kan voor 15 euro worden aangeschaft. 

Deelname is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digisterker.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant