Aanvoerder Martijn Henst verloor met zijn ploeg pas voor de tweede keer dit seizoen op eigen veld.
Aanvoerder Martijn Henst verloor met zijn ploeg pas voor de tweede keer dit seizoen op eigen veld.

Zakelijke koploper De Valk te sterk voor NWC

Sport 295 keer gelezen

ASTEN – NWC kon lijstaanvoerder De Valk vanmiddag op eigen sportpark niet op een misstap trakteren. De ploeg van coach Mario Verlijsdonk voetbalde lange tijd aardig mee en had veelvuldig de bal, maar de fortuinlijke gasten sloegen tweemaal toe via goudhaantje Joran Vermeulen: 0-2.

Een overkomelijke nederlaag voor NWC, maar toch heerste er ook wel wat lichte teleurstelling vanwege de manier waarop deze uitslag tot stand kwam. De Valk leunde vooral achterover, gunde NWC de bal en kwam tweemaal op deels gelukkige wijze tot score. De thuisclub voetbalde geduldig en verzorgd, maar kon in het eindstadium weinig forceren omdat De Valk georganiseerd en degelijk verdedigde. 

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook meteen raak voor de bezoekers. Een kleine overtreding op Daan van Gansewinkel werd onbestraft gelaten door arbiter Meijers, waarna De Valk uitbrak richting NWC-doel. Mauro van Houtum speelde topschutter Joran Vermeulen vrij en hij schoot de bal via de vuisten van NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz tegen de touwen: 0-1. 

Enkele minuten later kon de collega-spits van Vermeulen, Gideon Pieschel, alleen aflopen op het doel na Astens balverlies op het middenveld. De aanvaller kreeg echter ruzie met de bal waardoor Brüsewitz tijdig kon ingrijpen. Aan de overzijde was het Mark Bosch die zijn teamgenoot Mees Janssen perfect lanceerde. De jongeling wilde met een fraaie lob doelman Dennis Verhoeven passeren, maar de lat stond zijn tiende competitietreffer in de weg. 

Zeven minuten voor rust profiteerde Vermeulen van een handig overstapje van Pieschel, maar Brüsewitz bracht vervolgens knap redding. NWC hield door de kleine achterstand hoop op een resultaat en dus lagen er nog mogelijkheden na de rust, want de Astenaren deden niets onder voor de geelzwarten.

Gezapige wedstrijd

In die tweede helft ontstond een nogal gezapige wedstrijd, waarin NWC vaak in balbezit was en een passief De Valk afwachtend speelde. Er vielen weinig hoogtepunten te noteren, al had NWC met iets meer geluk in minuut 66 op gelijke hoogte kunnen komen. Een scherpe corner van Jip de Jong leidde een hachelijke situatie in het Valkenswaardse strafschopgebied in, maar het beslissende zetje kon niet worden gegeven door de oranjehemden. 

Het tweede bedrijf kabbelde voort en in de slotfase lukte het Ruud Leenen bijna om koppend voor de 1-1 te zorgen. Uit een voorzet van Sander van den Eijnde kopte de verdediger via een tegenstander een metertje naast. Een minuutje later pakte De Valk handig een aangereikt cadeautje uit. Brüsewitz liet een op het oog makkelijke vangbal los, waarna Vermeulen simpel de 0-2 kon binnenschieten. Een zeldzaam foutje van de ervaren Astense goalie, die dit seizoen zeer sober keept. 

Het klinische spitsenduo van De Valk hoefde in defensief opzicht weinig arbeid te leveren en wachtte subtiel de momentjes af. De spanning kwam er daarna niet meer in, want buiten een mooie kopbal van Tim van Dijk die stijlvol werd gepareerd door Verhoeven, kon een tandeloos NWC geen potten meer breken. 

De Valk was dan ook de gelukkigste op sportpark ’t Root – wat een kampioenskandidaat doorgaans wel eens nodig heeft tijdens het seizoen – en zet zonder te overtuigen de jacht naar de titel in 2D voort. NWC, dat sinds lange tijd weer een competitiewedstrijd op eigen veld verloor, blijft zesde en heeft drie weken de tijd om zich voor te bereiden op het uitduel tegen nummer negen Geldrop. 

Daarna volgen nog ontmoetingen met ZSV (thuis) en Hilvaria (uit). Lijfsbehoud is zeker in zicht voor de formatie van Verlijsdonk, maar er zijn nog wel wat punten nodig om boven de streep te finishen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant