Vorige week werden symbolisch de eerste stenen gelegd. Daarmee zijn de werkzaamheden officieel van start.
Vorige week werden symbolisch de eerste stenen gelegd. Daarmee zijn de werkzaamheden officieel van start.

Ommelse basisschool breidt uit: verbouwing Kleurrijk van start

Algemeen 1.596 keer gelezen

OMMEL - Basisschool Kleurrijk in Ommel wordt deels gerenoveerd en uitgebreid. De werkzaamheden gingen vorige week van start. “Een geweldige stap voor het onderwijs hier.”

Openbare basisschool Kleurrijk valt onder de vlag van schoolbestuur Platoo. Ook is de kinderopvang van Korein in het pand gevestigd. Deze twee organisaties en de gemeente Asten investeren gezamenlijk in een gedeeltelijke renovatie én een uitbouw van het schoolgebouw. Vorige week donderdag werden daarom symbolisch de eerste stenen gelegd door de kinderen van Korein en Kleurrijk.

‘We zijn trots dat er nu wordt geïnvesteerd in onze mooie school’

Meest in het oog springend is de bouw van een centrale aula, iets wat nu nog aan het pand ontbreekt. Het huidige gebouw beschikt namelijk niet over een grote gemeenschappelijke ruimte. Ook worden de toiletgroepen vernieuwd, klaslokalen verplaats en wordt het pand met zonnepanelen verduurzaamd.

Investering

De investering bedraagt in totaal ruim een half miljoen euro. De gemeente betaalt 379.000 euro, Platoo 100.000 euro en Korein 25.000 euro. Naar verwachting vindt de oplevering rond de zomervakantie plaats.

Platoo-bestuurder Sultan Solak is verheugd dat het pand wordt verbeterd. “Vanuit een constructief overleg met Korein en de gemeente Asten zijn we gekomen tot een toekomstbestendige investering voor de dorpsschool met een wereldse blik: OBS Kleurrijk. Het is een geweldige stap hier voor het onderwijs.”

En ook Dorpsraad Ommel is tevreden, laat bestuurslid Toonm van den Heuvel weten. “Wij als Dorpsraad en stichting Vrienden van de Basisschool Ommel zijn trots dat er na een woelige periode tien jaar geleden nu wordt geïnvesteerd in onze mooie school.”

Leefbaarheid

Eerder zorgde de gemeente ook al voor een kwaliteitsslag bij kindcentrum De Ontdekking en De Voordeldonk in Asten. Opnieuw wordt er nu geld in het basisonderwijs gestoken. “Als gemeente staan we voor het behoud van de basisschool in Ommel, zodat de leefbaarheid hier behouden blijft”, aldus wethouder John Bankers. 

“Het is mooi om te zien, dat niet alleen inwoners bij deze school betrokken zijn, maar naast ons ook partners als Platoo en Korein echt willen investeren in de toekomst van Ommel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant