De paaltjes zijn rondom de ingang van het gemeentehuis aan het Koningsplein in Asten geplaatst. (Foto: Hein van Bakel)
De paaltjes zijn rondom de ingang van het gemeentehuis aan het Koningsplein in Asten geplaatst. (Foto: Hein van Bakel)

Paaltjes maken gemeentehuis weerbaarder

Algemeen 609 keer gelezen

ASTEN - De gemeente Asten investeert momenteel volop in haar eigen veiligheid. Als onderdeel daarvan zijn er paaltjes voor de ingang van het gemeentehuis geplaatst. “Er zijn in Nederland meerdere voorbeelden van overheidsgebouwen waar een keer naar binnen is gereden, zoals in Waalre.”

door Maarten Driessen

Waalre werd in de nacht van 17 op 18 juli 2012 opgeschrikt door twee auto’s die het gemeentehuis binnenreden. Eén van de auto’s werd vervolgens ook nog eens in brand gestoken. Om dergelijke situaties in Asten te voorkomen, zijn intussen paaltjes voor de ingang aan het Koningsplein geplaatst.

Het is één van de aanbevelingen uit het rapport Veilig Publieke Taak, dat in opdracht van de gemeente door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is opgesteld. In november 2022 besloot de raad te investeren in drie vervoersmiddelen voor het veilig uitvoeren van taken met betrekking tot toezicht en handhaving. 

“Ook werd een investeringskrediet vastgesteld voor noodzakelijke bouwkundige aanpassingen in en om het gemeentehuis. Daaronder vallen dus ook de paaltjes”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant