Mees Janssen kopte na een prachtige aanval de 0-2 binnen.
Mees Janssen kopte na een prachtige aanval de 0-2 binnen.

Sterk NWC-collectief verslaat Reusel Sport en doet goede zaken

Sport 455 keer gelezen

REUSEL – NWC leverde zondagmiddag op bezoek bij nummer drie Reusel Sport/CoTrans wederom een ijzersterke teamprestatie. De stugge formatie van trainer Mario Verlijsdonk verdedigde gedisciplineerd en sloeg zelf tweemaal hard toe, met een zeer belangrijke 0-2-zege als eindresultaat.

Door de knappe overwinning sloeg NWC, dat nog vier wedstrijden te gaan heeft, een gat van zeven punten met nummer negen Geldrop. De druk is er nu voor een aanzienlijk deel af, al is NWC nog niet bij de finish. Dat de Astenaren een reuzenstap in de juiste richting zetten, daar was men het wel over eens.

In de Kempenregio zat een scherp NWC er eigenlijk vanaf het eerste moment goed in. De gasten waren sterk in de duels, hielden de rijen gesloten en kwamen er enkele keren in de omschakeling ook heel aardig uit. In de dertiende minuut deelde NWC de eerste tik uit toen een indraaiende hoekschop van Jip de Jong via meerdere Reuselse lichaamsdelen in het doel plofte: 0-1. 

Vervolgens behield NWC de concentratie en werd er eigenlijk niets noemenswaardigs weggegeven. De oranjehemden konden Reusel Sport, dat als promovendus een fraai seizoen doormaakt in de bovenste regionen, de bal gunnen. Beide elftallen gingen dan ook rusten met een 0-1 tussenstand.

NWC hield stand

Tien minuten na rust voorkwam NWC-doelman Gijs Brüsewitz de gelijkmaker. Hij stopte keurig een inzet van Dirk de Koning. Vervolgens voerde de thuisclub de druk wel wat op, maar het sobere NWC hield stand. Centrumverdediger Ruud Leenen kon in die fase ternauwernood nog een gevaarlijk moment in het Astense strafschopgebied in de kiem smoren waardoor de voorsprong in NWC-handen bleef. 

Een klein kwartier voor tijd toonde NWC zich opnieuw effectief en dat deed men op sublieme wijze. De Jong zette met een voortreffelijke individuele actie zijn directe tegenstander te kijk en leverde vervolgens een perfecte voorzet af op clubtopscorer Mees Janssen, die zich tussen meerdere Reusel Sport-verdedigers in vrije positie had gemanoeuvreerd. Zijn kopbal vloog buiten bereik van goalie Brent van der Heijden in de bovenhoek: 0-2. 

De bezoekers moesten zich langdurig beperken tot verdedigen, maar de timing én de manier waarop de 0-2 tot stand kwam maakten indruk. Zeker in de wetenschap dat de geelzwarten al vier duels op rij geen tegentreffer hadden geïncasseerd. Reusel Sport probeerde veelal op opportunistische wijze een comeback te forceren, maar NWC gaf geen krimp en bezorgde de hoogvlieger een lastige middag in een zonnig Reusel. 

Eigenlijk toonde dit duel op een aangenaam sportpark Den Hoek veel gelijkenissen met de ontmoeting tussen deze teams in Asten eerder dit seizoen, toen NWC uiteindelijk met een 3-0 overwinning aan de haal ging. Ook nu kon NWC de Reuselnaren van het eigen doel afhouden en ondanks de lange blessuretijd die arbiter Schoenmakers bijtrok, kwam de driepunter voor de ploeg van Verlijsdonk niet meer in gevaar. 

NWC, dat de zesde plek in 2D handen houdt en nu op 29 punten staat, ligt nu alleszins op koers om boven de streep te gaan eindigen. De uitslagen op de andere velden waren ook nog eens gunstig, waardoor de situatie met de week rooskleuriger wordt.

Komende zondag ontvangen de oranjehemden koploper De Valk, dat een puntje meer heeft dan achtervolger Oirschot Vooruit. Ook naar die wedstrijd kan NWC met vertrouwen uitkijken gezien de eerdere resultaten tegen hoog geklasseerde opponenten én de sterke thuisstatus.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel (83’ Damon Claessens), Douwe Hurkmans (78’ Leon van den Bosch), Tim van Dijk (72’ Martijn Ghielen), Mark Bosch, Jip de Jong (78’ Robin Rijnders) en Mees Janssen.

Scoreverloop

13’ 0-1 Eigen doelpunt

77’ 0-2 Mees Janssen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant