Robin Rijnders brak eerder dit seizoen tegen Reusel Sport de score open.
Robin Rijnders brak eerder dit seizoen tegen Reusel Sport de score open.

NWC brengt bezoek aan subtopper Reusel Sport

Sport 269 keer gelezen

REUSEL - NWC speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Reusel Sport/CoTrans, misschien wel dé verrassing in de tweede klasse D tot nu toe. Een mooie volgende uitdaging voor de ploeg van coach Mario Verlijsdonk, die zich sinds zondag de nummer zes op de ranglijst mag noemen.

Met nog vijf duels te gaan ligt NWC op koers voor rechtstreekse handhaving. De Astenaren staan nu op 26 punten, evenveel als Heeze, Bladella en ZSV. De geschiedenis heeft uitgewezen dat de ‘veilige’ nummer acht in een competitie van dertien teams doorgaans tussen de 28 en 33 punten verzamelt. 

NWC is er dus zeker nog niet, maar ligt wel behoorlijk op schema én werkte afgelopen weekend flink aan het zelfvertrouwen. De oranjehemden treffen in het restant van dit seizoen dus nog Reusel Sport/CoTrans (uit), De Valk (thuis), Geldrop (uit), ZSV (thuis) en tenslotte Hilvaria (uit). 

Het heeft nog geen zin om naar de lange termijn te kijken, dus zal de equipe van Verlijsdonk van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven. NWC heeft in ieder geval bewezen voor geen enkele opponent bang te hoeven zijn.

Monsterzege

Zoals gezegd deed NWC zondag op een zonnig sportpark ’t Root uitstekende zaken. Thuis tegen de nagenoeg uitgespeelde hekkensluiter FC Eindhoven AV noteerde de Astense formatie een klinkende 10-1 overwinning. Het maken van doelpunten verliep aanvankelijk stroef tijdens dit seizoen, maar tegen de weerloze Eindhovense bezoekers haalde een wervelend NWC stevig uit. 

Al binnen twaalf minuten creëerde de thuisclub zeven opgelegde kansen, maar die werden nog onbenut gelaten. Daarna ging NWC veel beter om met de mogelijkheden en werd er liefst tienmaal gescoord. 

Tim van Dijk en Jip de Jong produceerden beiden een hattrick en Mees Janssen, Douwe Hurkmans en Leon van den Bosch maakten het feest compleet. NWC steeg daardoor een plekje in het klassement, deed goede zaken wat betreft het doelsaldo én gaf het geloof in eigen kunnen weer een boost. 

Het biedt dan ook perspectief in aanloop naar de eindfase van het seizoen, waarin de beslissingen zullen vallen. De voorsprong op de negende plaats, die nog steeds wordt ingenomen door Geldrop, bedraagt vier punten. Een klein gat is voor nu dus geslagen, maar het blijft voortdurend spannend in het rechterrijtje.

Lastige tegenstander

In Reusel ontmoet NWC een lastige tegenstander. De geelzwarten draaien als nieuwkomer in de tweede klasse een buitengewoon sterk seizoen en zijn de trotse nummer drie, op enige afstand achter lijstaanvoerder De Valk en runner-up Oirschot Vooruit. Reusel Sport/CoTrans is samen met de koploper uit Valkenswaard bovendien de minst gepasseerde ploeg. Thuis won het elftal van trainer Marc Post liefst zeven van de negen duels, waaronder op 24 maart tegen De Valk: 1-0.

Eerder dit seizoen was het NWC dat Reusel Sport een fikse nederlaag toebracht. Op 19 november boekten de zeer gedisciplineerd spelende oranjehemden een fraaie 3-0 zege op de opponent van komende zondag. Robin Rijnders en Mees Janssen zorgden kort na elkaar voor een soevereine 2-0 voorsprong, waarna Martijn Ghielen in de extra tijd voor het slotakkoord zorgde. 

NWC kan zondag dus met een positief gevoel afreizen naar sportpark Den Hoek, waar om 14.30 uur zal worden afgetrapt onder leiding van arbiter Schoenmakers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant