Lisette Salehi Orouzki-Roos presenteert haar debuutroman 'Resa en de wolven'.
Lisette Salehi Orouzki-Roos presenteert haar debuutroman 'Resa en de wolven'. Anne Smolenaars

Debuutroman: spelenderwijs je angsten trotseren

Algemeen 581 keer gelezen

ASTEN - Praten over problemen gaat niet vanzelf, maar spelenderwijs komen kinderen makkelijker los. Die ervaring gebruikt speltherapeute Lisette Salehi Orouzki-Roos nu als basis voor haar boek ‘Resa en de wolven’. Een fantasierijk verhaal waarin de fictieve hoofdpersoon haar grootste angsten overwint. 

door Maarten Driessen

Lisette Salehi Orouzki-Roos is al 25 jaar actief als speltherapeut met een eigen praktijk in Asten. Onderdeel daarvan is speltherapie bij kinderen. 

‘Kinderen leren omgaan met hun angsten, emoties en bijvoorbeeld trauma’s’

“Zij praten minder makkelijk over hun problemen. We spelen daarom een verhaal en aan de hand daarvan zie je kinderen leren omgaan met hun angsten, emoties en bijvoorbeeld trauma’s”, zegt Orouzki-Roos.

Familie wolven

Die gedachte vormt de basis voor haar debuutroman ‘Resa en de wolven’, een fictief verhaal waarbij de hoofdpersoon aan de slag gaat met haar grootste angsten. 

“Alle aspecten van de mens zitten in ons. In het verhaal droomt Reza over een familie wolven, waarbij iedere wolf voor een kenmerkende eigenschap staat. Daar gaat ze mee aan de slag.”

Een hoofdpersonage waarin veel lezers zich zullen herkennen: Resa is stoer en dapper, maar stiekem toch ook wel bang in het donker. “Het is niet heel erg kinderlijk geschreven, het boek is vooral geschikt voor kinderen uit de bovenbouw én voor ouders om uit voor te lezen.”

Vervolg

Naast de tekst verzorgde Orouzki-Roos ook zelf de tekeningen voor het boek. “Ik vond het een heel leuk proces. Of het een vervolg krijgt? Er zijn heel veel thema’s die je in een boekvorm kunt verwerken. Dus als mensen het echt leuk vinden, dan wil ik hier zeker mee doorgaan.”

Maar eerst de uitrol van haar eerste werk. Orouzki-Roos houdt op zaterdag 20 april een officiële boekpresentatie in de bibliotheek in Asten. Deze begint om 11.00 uur. Vervolgens is ‘Resa en de wolven’ onder meer verkrijgbaar bij Uitgeverij Boekschout. Een exemplaar kost 21,99 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant