Het winnende team 'Ondo-1 dames en de gepensioneerden'.
Het winnende team 'Ondo-1 dames en de gepensioneerden'.

Ondo-dames winnen Heusdense Dorpsquiz

Algemeen 1.896 keer gelezen

HEUSDEN - De apotheose van de tweede Heusdense Dorpsquiz vond afgelopen zaterdag plaats in gemeenschapshuis Hart van Heuze. Daar kwam team nummer 29, ofwel de dames van het eerste elftal van SV Ondo als winnaar uit de bus.

Dit keer namen er 33 teams met in totaal bijna 500 quizzers deel. Zij kregen naast 117 vragen ook enkele doe-opdrachten voorgeschoteld. Zo moest er een teamfoto worden gemaakt in de vorm van een groepsportret van een bekende kunstenaar. Ook sleutelden teams aan een filmpje gebaseerd op de bekende ‘Swedisch Chef’ uit The Muppet Show.

De quiz vond plaats op zaterdag 23 maart waarna de uitslagavond afgelopen zaterdag volgde. Een bomvolle zaal in het Hart van Heuze zag team 29 ‘Ondo-1 dames en de gepensioneerden’ als winnaar uit de bus komen. De hoofdprijs, een cheque van 300 euro, werd aan stichting Kansplus gedoneerd.

Als tweede eindigden ‘De barhangers van de harmonie’, wiens cheque van 200 euro naar stichting ALS gaat. Het podium werd gecompleteerd door ‘Aartsrivalen’, zij gunnen hun cheque van 100 euro aan de Heusdense Alpe d’Uzes. Tot slot was de originaliteitsprijs voor ‘Quist Heus(de) wel’. De creatievelingen schonken hun prijs van 100 euro aan zorgboerderij De Veluwse Hoeve.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant