Het definitieve ontwerp van het witte anjerperkje dat voor gemeenschapshuis 't Kwartier komt te liggen.
Het definitieve ontwerp van het witte anjerperkje dat voor gemeenschapshuis 't Kwartier komt te liggen.

Ontwerp nieuw witte anjerperkje is gereed

Algemeen 734 keer gelezen

ASTEN - Samen met leerlingen van het Varendonck College puzzelde Veteranenstichting Asten afgelopen periode aan een nieuw witte anjerperkje, een eerbetoon aan veteranen uit de gemeente. Intussen is het ontwerp gereed, de officiële opening staat gepland op 22 juni aanstaande.

Nu al ligt er een anjerperkje voor gemeenschapshuis ‘t Kwartier. Maar daar kan nog wel een slag overheen, vinden de Veteranenstichting, gemeente én leerlingen van het Varendonck College. 

Laatstgenoemden sleutelden daarom de afgelopen periode aan een nieuw ontwerp dat nu gereed is (zie foto). “Het nieuwe perkje komt tegenover de ingang van ‘t Kwartier, op de plek van het huidige perkje. Centraal in de gemeente Asten”, zegt Manuel Stegeman van de Veteranenstichting. 

De daadwerkelijke uitvoering en plaatsing van het perkje ligt in handen van Van Bussel metaaltechniek en hovenier Luc Ceelen. 

Officiële opening

De officiële opening wordt gehouden op 22 juni aanstaande, maar het monument wordt waarschijnlijk al eerder geplaatst.

De witte anjerperken zijn een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag, dat gemeenten sinds 2019 stimuleert zo’n perkje aan te leggen. De witte anjer staat symbool voor de waardering voor (lokale) veteranen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant