Afbeelding

Uniek Sporten de Peel: Brabantse sportdromen gaan in vervulling

Algemeen 324 keer gelezen

BRABANT - Honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening worden de komende twee jaar in vervulling gebracht. Een initiatief van Uniek Sporten de Peel in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het Brabant Sport Fonds. “Sportdromen is bedoeld om deelnemers structureel meer te laten sporten en bewegen.”

De initiatiefnemers hebben vier actieperiodes ingericht, verspreid over 2024 en 2025, waarbinnen Brabanders vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun wensen in vervulling kunnen zien gaan. Het project ‘Sportdromen’ is bedoeld om deelnemers structureel meer in beweging te brengen.

Pilotfase

Gedurende de vier actieperiodes kunnen deelnemers hun sportdroom sturen naar Uniek Sporten de Peel. Het project richt zich op alle mogelijke beperkingen en aandoeningen, of het nu fysieke, geestelijke of mentale problematiek betreft. 

‘De sportdroom moet echter wel bijdragen aan een structurele sportmogelijkheid voor de deelnemer, het mag geen eenmalige impuls zijn’, aldus de initiatiefnemers. 

‘Deelnemers structureel meer laten sporten en bewegen’

Sportdromen ging in 2022 van start met een pilotfase. Verspreid over de provincie kwamen toen tientallen dromen in vervulling, uiteenlopend van het volgen van aangepaste zwemlessen tot het als scheidsrechter fluiten van een wedstrijd. 

De pilot verliep dusdanig succesvol, dat Uniek Sporten de Peel, Stichting Sportservice Noord-Brabant en het Brabant Sport Fonds nu opnieuw de handen ineenslaan. 

“In de pilotfase hebben we gezien dat we in heel Brabant impact hebben kunnen maken op dat gebied. We zijn dan ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen”, zegt Lisanne van der Veen, regiocoördinator Uniek Sporten de Peel. 

Eerste actieperiode

De eerste actieperiode duurt van 1 tot en met 21 april. Een sportdroom insturen kan hier. Vervolgens buigt een zevenkoppige jury zich over de aanmeldingen om de winnaars te kiezen. 

De tweede periode loopt van 1 tot en met 21 november, volgend jaar vinden binnen dezelfde datums ook nog twee actieperiodes plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant