Tim van Dijk opende eerder dit seizoen in Eindhoven al binnen één minuut de score.
Tim van Dijk opende eerder dit seizoen in Eindhoven al binnen één minuut de score.

NWC wil sterke thuisserie vervolg geven

Sport 335 keer gelezen

ASTEN - Met nog maar zes wedstrijden te gaan is er in het rechterrijtje van de tweede klasse D nog niets beslist. NWC ontvangt zondag FC Eindhoven AV, dat een klein wonder nodig heeft om te ontsnappen aan directe degradatie. Een ‘must win’ voor de oranjehemden.

Buiten de top vier lijkt in deze competitie momenteel nog niemand zeker van directe handhaving. Dat geldt dus ook voor NWC, dat na het doelpuntloze gelijkspel bij Brabantia een plekje steeg en nu op plek zeven bivakkeert. De voorsprong op de negende play-offplek, die nu wordt ingenomen door Geldrop, bedraagt slechts één puntje. 

NWC sprokkelt wel degelijk punten, maar dat wordt ook gedaan door de vele concurrenten. Neem bijvoorbeeld ZSV, dat de weg omhoog heeft ingezet en inmiddels ook boven de streep is uitgekomen. Het zal tot de laatste wedstrijd een spannend gevecht blijven om te bepalen wie de dans zal ontspringen, want de ploegen in het rechterrijtje blijven elkaar continu punten afsnoepen. Zelfs het al afgeschreven Hilvaria is de laatste weken bezig aan een opmars.

Vertrouwen

NWC kan hoe dan ook vertrouwen op de prestaties op eigen veld. De Astenaren verloren vooralsnog slechts één duel op het eigen sportpark ’t Root en dat is alweer een half jaar geleden. NWC kan het iedere opponent lastig maken, maar blijft moeite houden met het maken van doelpunten. 

In Eindhoven tegen een evenmin overtuigend Brabantia speelde het elftal van coach Mario Verlijsdonk een moeizame partij waarin het maar weinig kansen creëerde, maar wel weer de nul hield. En dat was alweer voor de achtste keer dit seizoen. 

Omdat er in het paasweekend geen programma was, oefende NWC op donderdag 28 maart tegen Wittenhorst. De vierde divisionist won nipt met 1-2 in Asten. Jip de Jong maakte de treffer namens de gastheren.

Voor zondag telt maar één ding: de overwinning. Slaagt NWC daarin, dan kan men wellicht weer wat afstand nemen van enkele concurrenten. Tegenstander FC Eindhoven AV pakte tot dusver zeven punten en staat een straatlengte van elf punten achter op nummer elf Wilhelmina’08. Het team van voormalig profvoetballer Leon Kantelberg heeft dus een enorme comeback nodig om nog te ontsnappen aan rechtstreekse afdaling naar de derde klasse, wat dan de tweede degradatie op rij zou betekenen.

Alles behalve makkelijk

Eerder dit seizoen had NWC het overigens zeker niet gemakkelijk op sportpark Genneperparken, want pas in het eindstadium trok de Astense formatie de zege naar zich toe: 1-2. Len van Roy werd matchwinner met een droge schuiver nadat Tim van Dijk al binnen de minuut de score had geopend, en Luca Claassen namens de Eindhovenaren de stand gelijk had getrokken. Van enige onderschatting mag ook nu dus geen sprake zijn.

De laatste keer dat de blauwwitten een bezoek brachten aan NWC was in het voorjaar van 2018. Toen eindigde de ontmoeting in 1-1. Tom van Bussel stelde destijds vlak voor tijd een punt veilig voor de oranjehemden.

Zondag hoopt NWC weer een stapje dichter bij handhaving te komen en de drie punten zijn dan ook uiterst gewenst. Om 14.30 uur gaan we van start op ’t Root, in een duel dat geleid zal worden door arbiter Kerkhof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant