Tim van Dijk maakte de 1-1.

Onoplettendheden doen NWC de das om bij De Valk

Sport 530 keer gelezen

VALKENSWAARD -  NWC heeft op bezoek bij hoogvlieger De Valk een onnodige nederlaag geleden. De oranjehemden verdienden een punt, maar door persoonlijke fouten aan Astense zijde trok de thuisploeg aan het langste eind: 2-1.

De teleurstelling in het NWC-kamp was groot, maar toch waren er enkele lichtpuntjes. Zo was het spel voor rust beter dan vorige week tegen Rood-Wit Veldhoven (1-1), en tevens verloren alle concurrenten in het rechterrijtje vanmiddag hun wedstrijden. Een resultaat vandaag had echter wel het juiste duwtje in de rug kunnen geven in aanloop naar de laatste serie duels in deze competitie.

Zoals gezegd voetbalde NWC in de eerste helft heel aardig. De eerste serieuze kans was dan ook voor de gasten via Ruud Leenen, wiens kopbal over het doel ging. Een nog grotere mogelijkheid volgde even later voor De Valk. De mee opgekomen back Aart Verberne kwam in het strafschopgebied in schietpositie, maar de aanvoerder mikte over. Een minuutje later ging een schot van tweede klasse E-topscorer Joran Vermeulen naast. Halverwege het eerste bedrijf zette NWC een prima aanval op waarbij Tim van Dijk werd diep gestuurd, maar zijn poging werd vervolgens uit het doel geranseld door sluitpost Dennis Verhoeven. Tien minuten voor rust trof Vermeulen met een verdekt schot in de korte hoek de paal. Al met al een gelijk opgaande eerste helft, waarin NWC meer power toonde dan vorige week en beide elftallen enkele kansen creëerden.

Na rust ontbrak het NWC direct aan scherpte en alertheid. Een slordige breedtepass van captain Martijn Henst werd niet opgepikt door een teamgenoot en Vermeulen onderschepte de bal. De aanvaller lanceerde Luuk Broers, die met een zeer subtiele lob NWC-doelman Gijs Brüsewitz verschalkte: 1-0. Even later raakte Robin Smets uit een zeer lastige hoek toch nog de lat, via de vuisten van Brüsewitz. Uit de hoekschop die daarop volgde kwam NWC na een scrimmage met de schrik vrij. Vervolgens leunde De Valk ver achterover en gunde men NWC de bal. De Astenaren verzandden echter weer in voorspelbaar voetbal en dus bleef de aanvallende dreiging veelal uit. Invaller Jeroen van Deursen werd nog het gevaarlijkst, toen hij zichzelf vrijspeelde maar een poging afleverde die de juiste richting miste. Toch lukte het NWC een kwartier voor tijd om op gelijke hoogte te komen. Van Dijk legde aan voor een afstandsschot en knalde de bal prachtig in de kruising: 1-1. Waar de gelijkmaker NWC een boost had moeten geven, gingen de bezoekers in de achterhoede opnieuw in de fout. Brüsewitz twijfelde na een diepe bal met uitkomen en zette zichzelf daarmee op het verkeerde been. Spits Luc Nouwen, die eerder dit seizoen in Asten ook al tweemaal trefzeker was, kon de bal bekeken tegen de touwen schieten: 2-1. De Valk profiteerde derhalve heel geslepen van de fouten bij NWC, maar speelde verder een erg moeizaam duel op het eigen sportpark Het Valkennest. In de slotfase bleef NWC aandringen, maar wilde het balletje maar niet goed vallen. Ook niet toen verdediger Leenen als stormram voorin werd geposteerd, maar weinig aanvoer en hulp kreeg in het front. Dus bleef de formatie van Verlijsdonk met lege handen achter in Valkenswaard, waar een punt wel verdiend was geweest voor de NWC-ers.

Zondag ontmoet NWC opnieuw een opponent uit Valkenswaard, namelijk de plaatselijke SV die ook nog op koers is voor het kampioenschap in 2E. De Astense equipe blijft zevende op de ranglijst; wat dat betreft is er weinig veranderd vanmiddag.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Martijn Ghielen (73’ Len van Roy), Douwe Hurkmans (66’ Jeroen van Deursen), Tim van Dijk (83’ Leon van den Bosch), Arne van Geffen en Youri van Brussel.

Scoreverloop
48’ 1-0 Luuk Broers
74’ 1-1 Tim van Dijk
76’ 2-1 Luc Nouwen