Gijs Brüsewitz vierde deze week zijn 33e verjaardag en hield dit seizoen al negen keer de nul.
Gijs Brüsewitz vierde deze week zijn 33e verjaardag en hield dit seizoen al negen keer de nul.

NWC ontvangt koploper De Valk in Asten

Sport 266 keer gelezen

ASTEN - NWC gaat komende zondag een poging doen om het ook de lijstaanvoerder in de tweede klasse D lastig te maken. De oranjehemden nemen het op tegen De Valk, dat na zondag een minieme voorsprong koestert op achtervolger Oirschot Vooruit.

NWC heeft de laatste weken de smaak weer te pakken. Het team van trainer Mario Verlijsdonk, dat in 2024 pas één officieel duel verloor en al negen keer de nul hield, neemt steeds verder afstand van de play-offplaatsen en boekt overtuigende resultaten. 

De Astenaren hebben bewezen van iedereen te kunnen winnen

Zo ook afgelopen zondag. Op bezoek bij nummer drie Reusel Sport/CoTrans maakte NWC een stoïcijnse indruk. Voor rust kwamen de gasten via een eigen doelpunt van de Reuselnaren op 0-1, waarna de voorsprong met verve werd verdedigd. 

In minuut 77 sloeg NWC voor de tweede maal hard toe, toen clubtopscorer Mees Janssen een prachtige actie en dito voorzet van zijn maatje Jip de Jong in een treffer omzette via een loepzuivere kopbal in de bovenhoek. 

NWC gaf weinig weg en opereerde opnieuw echt als team, waar Reusel Sport zich op stukbeet. De oranjehemden konden derhalve opnieuw drie hele belangrijke punten bijschrijven en hebben nu een voorsprong van zeven punten te pakken op nummer negen Geldrop, tegen wie op 12 mei overigens nog wordt aangetreden. 

NWC staat zesde en kan met alle vertrouwen uitkijken naar de laatste vier duels, waarin lijfsbehoud definitief moet worden gerealiseerd. De sobere equipe van Verlijsdonk is daar hard naar op weg, maar de finishlijn is nog niet bereikt. 

Blijft NWC de opmars doorzetten, dan behoort zelfs een fraaie eindklassering ook nog tot de mogelijkheden, al is rechtstreekse handhaving natuurlijk nog steeds het voornaamste doel.

Kansen

De Astenaren hebben bewezen van iedereen te kunnen winnen en dus liggen er ook kansen tegen de sterke koploper uit Valkenswaard. De Valk kwam zondag niet in actie en zag de enige overgebleven concurrent Oirschot Vooruit thuis afrekenen met Geldrop (3-1), waardoor het verschil tussen beide titelkandidaten tot één punt is gereduceerd. De strijd om het kampioenschap blijft dus erg spannend. 

De Valk won vooralsnog veel wedstrijden op ruime wijze en heeft dat voor een groot deel te danken aan de scoringsmachine voorin. Joran Vermeulen maakte er al twintig en staat daarmee op de eerste plaats in het topscorersklassement in 2D. De 23-jarige goaltjesdief ligt op koers om voor de derde maal op rij topschutter in de competitie te worden. 

Ook zijn ervaren aanvalskompaan Gideon Pieschel was al tien keer trefzeker. Het ervaren De Valk, dat voorafgaand aan het seizoen ook werd bestempeld als kanshebber voor de titel, is in ieder geval al verzekerd van play-offs door het winnen van de eerste periode.

Man minder

NWC leed eerder dit seizoen op sportpark Het Valkennest een nipte nederlaag. De Astense formatie, die een uur lang met een man minder speelde na een directe rode prent voor Daan van Gansewinkel, hield lang stand maar moest in minuut 69 alsnog de 1-0 incasseren. 

Luuk Broers werd op fraaie wijze matchwinner voor de ploeg van de Belgische coach Nik Bierens. Vorig seizoen won De Valk op ‘t Root, waar NWC dit seizoen overigens pas één keer als verliezer van het veld stapte, verdiend met 0-2 dankzij twee doelpunten van de inmiddels vertrokken spits Luc Nouwen. Zondag om 14.30 uur gaat deze interessante ontmoeting in speelronde 22 van start. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant