Deelnemers buigen zich over de vragen tijdens een eerdere editie van de Slag om Asten, de dorpsquiz tijdens Koningsnacht.
Deelnemers buigen zich over de vragen tijdens een eerdere editie van de Slag om Asten, de dorpsquiz tijdens Koningsnacht.

10 jaar Muziekspektakel: ‘Gaaf dat we zoiets in Asten kunnen organiseren’

Algemeen 749 keer gelezen

ASTEN - Tuurlijk, Koningsdag in Eindhoven vieren kan prima. Maar hoe lekker is het om in eigen dorp te blijven? Dankzij het Muziekspektakel hoeft de Astenaar alweer tien jaar niet ver van huis. Een mijlpaal, die tijdens het aankomende volksfeest wordt gevierd. “We hebben een aantal leuke acties bedacht.”

door Maarten Driessen

Tijdens Koningsdag is er zowel in Asten als in Ommel en Heusden volop vermaak. Vooral gericht op de jeugd, zoals fietsparades en een kindermarkt. “Het Muziekspektakel is voor de volwassen doelgroep iets unieks in de omgeving. Het leukste is tenslotte om het in Asten zelf te kunnen vieren”, zegt medeorganisator Loek Sonnemans.

En precies zo is het. Het Muziekspektakel is al tien jaar goed voor een volle tent op het Koningsplein. Met tijdens Koningsnacht de traditionele Slag om Asten, een telkens uitverkocht quizspektakel. En een dag later optredens van lokale en regionale bands. “We draaien volledig op vrijwilligers. Het is ieder jaar weer een enorme klus, maar het is het waard. Op de dag zelf denk je: toch gaaf dat we zoiets in Asten kunnen organiseren.”

Extra uitpakken

De organisatie is van meet af aan in handen van Muziekvereniging Jong Nederland Asten en voetbalclub NWC. Twee grote verenigingen, die dankbaar uit hun ledenbestand putten. 

“Omdat het de tiende editie is, willen we dit keer extra uitpakken. Zo hebben we een aantal leuke, speciale acties bedacht die goed zichtbaar worden in de tent. Zoals tien bier halen, negen betalen. Ook wordt het geheel nóg feestelijker aangekleed. Alles krijgt net wat meer jus, net wat meer beleving.”

De Slag om Asten is zoals vertrouwd al volledig uitverkocht. De bands die een dag later op het Muziekspektakel optreden zijn Fever, Rolling Notes, Out of Order, Misses Monday en Daddy’s Playground. De entree is gratis: “Je kunt gewoon binnen komen lopen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant