Afbeelding

Van onze partner - Goed voorbereid op pad in de regio met deze tips

Ondernemend 283 keer gelezen

Wanneer heb jij het Kasteel van Asten voor het laatst bezocht? Ben je al eens op de fiets naar Deurne gegaan? Geef je wellicht de voorkeur aan een mooie wandeling rond Someren of Heeze? In de omgeving van Asten valt ontzettend veel te beleven.

Wie op zoek is naar de drukte kan terecht in Eindhoven, tot welke metropoolregio de gemeente Asten officieel behoort. Om goed voorbereid op pad te gaan zijn een aantal gadgets onmisbaar. Denk allereerst aan je Apple smartphone, gecombineerd met een iPhone 13 Pro Max hoesje. Het hoesje helpt schade aan je telefoon te voorkomen. Daarnaast kent het een praktisch nut: sommige hoesjes beschikken over een koord, waarmee je deze om je hals kunt hangen. Het maakt het makkelijker om je iPhone 13 Pro met je mee te dragen tijdens een fiets- of wandeltocht. 

Kies voor een pashouder in plaats van een portemonnee 

Hoe vaak betaal jij nog contant in winkels? Door voor een pashouder in plaats van een portemonnee te kiezen, hoef je minder mee te nemen. Sommige mensen nemen zelfs hun pashouder niet meer mee. Ze kiezen ervoor om uitsluitend nog met hun mobiele telefoon af te rekenen. Pashouders kunnen handig zijn voor de pas van je zorgverzekeraar, een rijbewijs en bijvoorbeeld je ov-chipkaart. In plaats van een relatief groot model pashouder voor vijf tot tien passen, kun je de MagSafe overwegen. Het is een compacte pashouder welke je achterop je mobiele telefoon klikt middels een magnetische verbinding. De pashouder biedt ruimte aan maximaal twee passen. Houd er rekening mee dat niet ieder telefoonhoesje geschikt is voor het gebruik van een MagSafe pashouder. 

Stippel voor vertrek een route uit 

In de omgeving van Asten valt ontzettend veel te beleven. Om goed voorbereid op pad te gaan is het verstandig de route alvast uit te stippelen. Door van je route een GPX-bestand te maken, kun je deze inladen in verschillende apps op je telefoon. Het maakt het mogelijk om je telefoon als navigatie te gebruiken. Niet alleen moderne smartphones bieden de mogelijkheid om een GPX-route in te laden; het kan ook op verschillende (sport)horloges. Maak jij al gebruik van deze optie? 

Boek alvast een tafeltje bij een gezellig restaurant 

Nadat je de omgeving verkend hebt, wil je de dag op een leuke manier afsluiten. Boek daarom voor vertrek een tafeltje bij een restaurant in de buurt. Dit kan rond Asten zijn, maar bijvoorbeeld ook in Eindhoven. Gezellige tentjes met een goede beoordeling zijn onder meer Saffraan Restaurant, Steaks & Sushi Mykonos, Le Yuzu, Trattoria Aglio e Olio en Ristorante INNESTO. Bij welke van deze restaurants ben jij al eens wezen eten? 

Uit de krant