Afbeelding

Publieksprijs voor meesterproef Varendonck-leerlingen

Algemeen 480 keer gelezen

ASTEN - Modulaire faunapassages op de Strabrechtse Heide, waardoor losse stukken samen weer één groot natuurgebied worden. Met dat idee wonnen Daan en Loet, technasiumleerlingen van het Varendonck College, afgelopen donderdag de publieksprijs tijdens de Technasium Meesterproef-finale.

Tijdens de finale op de Technische Universiteit in Eindhoven streden zes scholen uit Zuidoost-Brabant om de titel ‘Beste meesterproef 2024’. De jury bestond uit docenten en studenten vanuit het hbo en de universiteit. 

Zo meldde ook het Varendonck College zich in Eindhoven, vertegenwoordigd door technasiumleerlingen Daan en Loet. Die sleutelden in opdracht van Rijkswaterstaat aan hun modulaire faunapassages. De aanleiding: versnippering van natuurgebieden waardoor de genetische diversiteit afneemt. Kort gezegd worden dieren zo één grote familie van elkaar.

Insecten

Om daar wat aan te doen, moeten de losse stukken volgens Daan en Loet gezamenlijk weer één groot natuurgebied worden. Hun oplossing: twee modulaire faunapassages, waarvan een onder het fietspad en een onder de weg door. Daarbij is zelfs aan vleermuizen en insecten gedacht.

De twee brachten hun plannen vol enthousiasme en keerden met de publieksprijs op zak tevreden huiswaarts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant