Vervoerder Hermes schrapt noodgedwongen enkele busritten. Reden is een tekort aan chauffeurs. (Foto: Hein van Bakel)
Vervoerder Hermes schrapt noodgedwongen enkele busritten. Reden is een tekort aan chauffeurs. (Foto: Hein van Bakel) Hein van Bakel

Geen buschauffeur, dus geen bus in de vroege ochtend

Algemeen 798 keer gelezen

ASTEN – Vervoerder Hermes schrapt noodgedwongen enkele busritten. Reden is een tekort aan chauffeurs. En dat is slecht nieuws voor de vroege vogels in Asten: ook de eerste rit van Lijn 320 vervalt.

door Maarten Driessen

Al acht jaar, sinds hij in Asten woont, pakt Tony van der Meer drie dagen per week de vroege bus. Lijn 320 bracht hem al die tijd trouw naar Eindhoven, vanuit waar de redacteur doorreisde naar zijn kantoor in Nieuwegein. Tot vorige week. “Ik controleer ’s ochtends altijd de reisapp. Tot mijn schrik zag ik dat de bus niet reed. Ik dacht: dat kan niet waar zijn, dus ik ben toch naar de halte gefietst. Maar daar kwam natuurlijk niets”, zegt Van der Meer, die sindsdien ruim een uur later op het werk verschijnt.
Wat blijkt? Vervoerder Hermes heeft enkele ritten van Lijn 320 geschrapt, waaronder die om 5.36 uur vanuit Asten. “Natuurlijk zat die vroege bus niet helemaal vol. Maar in Someren, Lierop en Mierlo stapten toch altijd mensen op. Op drukke dagen was de bus voor drie kwart gevuld. Ik vraag me daarom of hoe die reizigers het nu aanpakken.” Zelf overweegt Van der Meer een elektrische fiets aan te schaffen en daarmee naar het treinstation in Deurne te fietsen. Maar liever heeft hij natuurlijk zijn vertrouwde bus gewoon terug.

Nooit leuk

Maar dat gaat in ieder geval de komende maanden niet gebeuren, zo bevestigt woordvoerder van Hermes Fred Tilburgs. “Het klopt dat we een aantal ritten hebben geschrapt. Vanwege een personeelstekort werden we gedwongen om keuzes te maken. Daarom is de dienstregeling per 26 februari wat uitgekleed”, zegt Tilburgs. Makkelijk was dat dus niet. “Zo’n keuzes maken is nooit leuk.”

Hermes kampt vooral met een tekort aan chauffeurs. Daarom is de vervoerder een uitgebreide wervingscampagne gestart. “Zo komen er mondjesmaat wat chauffeurs bij. In augustus gaat de nieuwe dienstregeling in en die wordt sowieso verruimd, dus we hopen dat het dan ook in Asten en omgeving weer beter wordt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant