De huidige, verouderde skatefaciliteit op 't Loverveld in Asten. (Archieffoto: Joyce van Dijk)
De huidige, verouderde skatefaciliteit op 't Loverveld in Asten. (Archieffoto: Joyce van Dijk) Joyce van Dijk

Meer omwonenden bezorgd over skatepark

Algemeen 637 keer gelezen

ASTEN - Ook een groep bewoners van het Dalkruid in Asten is bezorgd over de mogelijke komst van een skatepark op ‘t Loverveld. De bewoners vinden dat de locatie zich meer leent voor een speeltuin.

door Maarten Driessen

De groep richt zich in een brief tot de gemeenteraad. Daarin geven ze aan de kritiek van andere omwonenden van het terrein, die eerder eveneens een brief stuurden, volledig te onderschrijven. Die omwonenden stipten onder meer mogelijke extra overlast door geluid, zwerfafval en meer auto’s aan.

Jonge gezinnen

De bewoners van het Dalkruid vinden een speeltuin op die locatie meer op zijn plaats. ‘Zeker nu ook de twee scholen en hun schoolpleinen met spelmateriaal binnenkort uit de wijk verdwijnen. Een skatepark zou recreatie bieden aan een kleine specifieke doelgroep, terwijl de omliggende wijken juist woonruimte bieden aan jonge gezinnen en ouderen’, zo valt in de brief te lezen.

Hun pleidooi staat weliswaar op de agenda van de commissie Ruimte medio september, maar recent stemde de gemeenteraad al in met het toekennen van een halve ton voor het project. Wel werden de initiatiefnemers daarbij opgeroepen met kritische omwonenden in gesprek te gaan.

Uit de krant