Een van de repetities van Onderling Kunstgenot.
Een van de repetities van Onderling Kunstgenot.

Jeugd OKG brengt ‘De Toverspiegel’

Algemeen 410 keer gelezen

HEUSDEN - De jeugd van Onderling Kunstgenot staat in de startblokken voor een nieuwe reeks voorstellingen. Vrijdag, zaterdag en zondag brengt de Heusdense toneelgroep ‘De Toverspiegel’ op de planken, een verhaal over de deftige tante Antonia.

In de afgelopen periode werkten de toneelspelers en -speelsters weer hard om er een mooie voorstelling van te maken. Zo verdiepten ze zich in het stuk ‘De Toverspiegel’, over de deftige en rijke tante Antonia die in een mooi villa in het Gooi woont. 

Tante Antonia is jarig en nodigt haar familie daarom bij haar thuis uit. Echter, de tante is zeer gesteld op nette mensen en daarom komt niet ieder familielid in aanmerking. Met name haar neefje Jan en nichtje Mientje zorgen voor ergernis bij de tante. Ze stuurt de twee daarom naar de oude bibliotheek, zodat Jan en Mientje het feestje niet in het honderd kunnen laten lopen.

Eenmaal in de bibliotheek vindt Jantje een oud boek met daarin een bijzondere vondst: de Toverspiegel. Maar wat die deze precies? Kan Jantje ermee toveren? En verloopt feest naar tante Antonia’s wens, of schoppen de twee het alsnog in de war? Op die manier ontspint zich een vrolijke voorstelling.

De cast

De cast van Onderling Kunstgenot bestaat dit keer uit Vera Vervoordeldonk (tante Antonia), Joris Berkers (oom Christian), Jop Klein-Zieverink (Filip), Fenne Madou (Mientje), Ward Klein-Zieverink (Jantje), Wessel van der Heijden (oom Evert), Evi van de Velden (tante Johanna), Mirte Berkers (Philomena), Pim Klein-Zieverink (ome Bart), Eric van den Heuvel (ome Bertus), Ankie Vervoordeldonk (tante Mien), Gera Swinkels (tante Anna), Nienke Leenen (Pieta), Frans Meulendijks (Janus) en Frits Gorissen (oudoom Hilibert). Het geheel staat onder leiding van regisseur Silvia Driessen, die wordt bijgestaan door Pim en Jop Klein-Zieverink en Vera Vervoordeldonk.

De voorstellingen worden gehouden in gemeenschapshuis Hart van Heuze in Heusden. Aanvang op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur, op zondag gaat het optreden om 14.30 uur van start. De toegang bedraagt 6 euro. Kaarten zijn te reserveren via okgheusden.nl.

Uit de krant