De brand is vermoedelijk ontstaan in de zonnepanelen op de daken van de kippenstallen. (Foto: Dave Hendriks/112Nieuwsonline)
De brand is vermoedelijk ontstaan in de zonnepanelen op de daken van de kippenstallen. (Foto: Dave Hendriks/112Nieuwsonline)

Brand kippenstallen Heusden begon vermoedelijk in zonnepanelen

Algemeen 818 keer gelezen

HEUSDEN - De grote brand die bij een pluimveehouder in Heusden woedde is vermoedelijk in de zonnepanelen op het dak ontstaan. Zo’n 40.000 kippen kwamen door de brand om het leven.

door Maarten Driessen

Op maandag 25 april rukte de brandweer met groot materiaal uit naar de Bleekerweg in Heusden, waar bij een pluimveehouder twee stallen in brand waren gevlogen. Van de in totaal 62.000 dieren konden er uiteindelijk zo’n 20.000 worden gered. Van de twee stallen was niet veel meer over. De financiële afhandeling is nu verzekeringswerk, en daarom zocht de verzekering onder meer naar de oorzaak van de brand. 

Verder onderzoek

Diens bevindingen werden vervolgens ook medegedeeld aan de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. “De brand is vermoedelijk ontstaan in of rondom de zonnepanelen. Dit wordt nog verder onderzocht”, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio. Ook de getroffen pluimveehouder Richard van der Velden bevestigt de vermoedelijk oorzaak. “Ze denken inderdaad dat het in de zonnepanelen is begonnen”, aldus Van der Velden. Hem wacht nu nog een lang traject met de verzekering: “Dat wordt nog een heel ding.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant