Mark Bosch maakte afgelopen zondag zijn rentree en was als balafpakker meteen belangrijk voor NWC.
Mark Bosch maakte afgelopen zondag zijn rentree en was als balafpakker meteen belangrijk voor NWC.

NWC ontvangt productief SHH

Sport 151 keer gelezen

ASTEN - Bij NWC was er deze week eindelijk weer eens reden tot blijdschap. Na vier verliesbeurten trok het elftal van coach Mario Verlijsdonk zondagmiddag eindelijk weer eens aan het langste eind na een zwaarbevochten duel tegen Veritas: 0-1. Een prima generale op weg naar de volgende wedstrijd, thuis tegen de verrassende promovendus SHH uit Herten.

NWC kreeg in de beginfase van het seizoen vooral te maken met sterke(re) opponenten waartegen de Astenaren telkens het onderspit moesten delven. Daardoor zakte NWC af naar plaats elf. Afgelopen zondag, in Neeritter tegen Veritas, werden andere dingen gevraagd. Op het zompige grasveld werd het een ware slijtageslag, waar van goed voetbal geen sprake was maar waar NWC op karakter de punten mee naar sportpark ‘t Root nam.

Na een uur spelen was het Arne van Geffen die met een bekeken uithaal matchwinner werd en zijn team de nu al belangrijke drie punten bezorgde. De ontmoeting in Limburg vormde op het gebied van instelling en mentaliteit een prima basis voor de komende weken, want NWC blijft een zwaar programma houden. Om te beginnen dus tegen SHH, dat op een knappe derde plek bivakkeert en het als gepromoveerde ploeg vooralsnog uitstekend doet.

Kers op de taart

De confrontatie met Mierlo-Hout, zondag in Herten, was dan ook de kers op de taart. Thuis tegen de Helmondse kampioenskandidaat haalde SHH uit en won het overtuigend met 5-1. Grote man aan SHH-zijde is vooralsnog de gelouterde aanvaller Swen Domburg, die tot dusver maar liefst tien keer scoorde. Sowieso scoren de groenwitten er vooralsnog lustig op los en met 26 treffers is SHH met afstand de meest productieve formatie in de tweede klasse E.

Opvallend is dat 22 van die 26 doelpunten op het eigen sportpark De Wolfsberg werden gemaakt. NWC zal dus scherp moeten verdedigen en dezelfde soberheid moeten tonen als afgelopen zondagmiddag in Neeritter. SHH, dat onder leiding staat van de ervaren trainer Patrick Wolters, heeft zich knap genesteld in de top drie en beleeft tot nu toe een droomrentree in de tweede klasse na vorig seizoen als ongenaakbare kampioen uit de derde klasse B te zijn gepromoveerd.

Voor NWC is het in ieder geval weer een mooie uitdaging om te laten zien dat men een opponent uit de top vijf, die inmiddels al een aardig gat heeft geslagen met de middenmoot, aankan. Wellicht heeft de nipte zege op Veritas voor het juiste steuntje in de rug gezorgd. Zondag wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark ‘t Root, waar arbiter Jansen de leiding heeft.

Uit de krant

Uit de krant