Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. (Foto: Hein van Bakel)
Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. (Foto: Hein van Bakel)

Gemeente bevestigt: nieuwe exploitant Prinsenmeer heeft zich gemeld

Algemeen 6.089 keer gelezen

ASTEN/OMMEL - De Oostappen Groep heeft mogelijk een nieuwe exploitant gevonden voor vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Dat meldt de groep in een brief aan de jaarplaatshouders op het park. De gemeente Asten bevestigt dat een mogelijke nieuwe exploitant zich daar heeft gemeld. “Maar de insteek en achtergrond zijn ons nog niet bekend.”

door Maarten Driessen

De toekomst van het vakantiepark is ongewis nu de gemeente een nieuwe exploitatievergunning heeft geweigerd. Dit naar aanleiding van een Bibob-onderzoek, dat zou aantonen dat de vergunning mogelijk voor criminele doeleinden wordt misbruikt.

De Oostappen Groep van Peter Gillis zoekt daarom naar een oplossing, zo laat het jaarplaatshouders in een brief weten. ‘Hoewel we het inhoudelijk niet eens zijn met de hetze die wordt gevoerd, hebben we de afgelopen periode uiteraard wel hard gewerkt aan een oplossing’, zo valt te lezen. 

‘Dat betekent dat op korte termijn een nieuwe exploitant in overleg zal gaan met de gemeente, teneinde het park te heropenen.’

Dreigende uitlatingen

Tevens wordt in de brief melding gemaakt van ‘de nodige dreigende uitlatingen gedaan door enkele gasten van het park’. ‘We benadrukken dat dit niet geaccepteerd wordt en slechts averechts effect zal hebben op de bereidwilligheid van de gemeente om tot een spoedige heropening te komen.’ Onduidelijk blijft aan wiens adres deze uitlatingen zijn gedaan.

De gemeente bevestigt desgevraagd op de hoogte te zijn van de nieuwe ontwikkelingen. “Er heeft zich iemand gemeld, maar de insteek en achtergrond zijn ons nog niet bekend”, aldus een woordvoerder. Zodoende is ook niet bekend of deze exploitant het park wil overkopen of het gaat huren van de Oostappen Groep. 

Desalniettemin zal ook deze de nodige vergunningen moeten aanvragen. “De Bibob-toets maakt onderdeel uit van deze procedure. Of deze toets vergunningverlening in de weg staat, hangt af van de resultaten.”

Bezwaar

Ondertussen is er nog volop verzet tegen het weigeren van de exploitatievergunning voor de Oostappen Groep. De gemeentelijke bezwaarschriftencommissie ontving eerder een 25-tal bezwaren, welke volgende week donderdag inhoudelijk worden behandeld. Vanwege het grote aantal bezwaarmakers vindt de hoorzitting in de hal van het gemeentehuis plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant