(Foto: Patrick Janssen)
(Foto: Patrick Janssen)

‘Changez’ biedt hulp bij overgang naar middelbare school

Algemeen 368 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - De overstap van de basisschool naar het middelbaar onderwijs kan groot zijn. Om kinderen daarbij een handje te helpen, organiseert Onis Welzijn de workshop ‘Changez’, een training die samen met mensen uit het onderwijs is ontwikkeld.

Van de kleinere, overzichtelijke basisschool naar een compleet nieuwe wereld binnen het middelbaar onderwijs: bij de overstap kunnen kinderen tegen de nodige obstakels oplopen. Kortom een spannende verandering, die de jongerenwerkers van Onis Welzijn wat minder spannend proberen te maken. 

‘We zorgen ervoor dat ze beter kunnen omgaan met obstakels’

“Er speelt veel op de middelbare school: nieuwe vrienden maken, weerbaar zijn, maken en plannen van huiswerk, groepsdruk, weerstand bieden tegen alcohol, drugs en de verleiding van gamen en social media. Sommige kinderen kunnen daarbij wel wat steun/begeleiding gebruiken”, zegt jongerenwerker Stan van Kampen van Onis.

Leuk en informatief

De workshop Changez bestaat uit acht bijeenkomsten, waarin kinderen leren omgaan met alle veranderingen die op hen afkomen. De bijeenkomsten zijn zowel leuk als informatief. “We zorgen ervoor dat ze beter kunnen omgaan met de obstakels die ze tegenkomen. En we leren ze vaardigheden in het maken van huiswerk”, aldus Van Kampen.

Deelnemende kinderen kunnen zowel in de groep als apart met de jongerenwerkers praten. De training is daarbij bewust in twee delen opgeknipt. “Voor de vakantie bereiden we de jongeren voor. Als ze eenmaal gestart zijn, hebben ze nog vier bijeenkomsten om dat wat ze daadwerkelijk tegen komen en ervaren te bespreken.”

Aanmelden

De eerste vier bijeenkomsten staan voorafgaand aan de zomervakantie gepland, en wel op 5, 12, 19 en 26 juni. De laatste vier bijeenkomsten vinden na de vakantie plaats, als de kinderen inmiddels op hun nieuwe school zijn gestart. 

Deelnemen aan Changez is gratis, per groep kunnen er maximaal vijftien kinderen deelnemen. Aanmelden kan via de agenda op de website van Onis Welzijn. Meer informatie is verkrijgbaar bij jongerenwerker Van Kampen via 0493-441231.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant