Momenteel kan er in Asten alleen inpandig worden gepind. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Momenteel kan er in Asten alleen inpandig worden gepind. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Extra geldautomaat bij Astens gemeentehuis

Algemeen 321 keer gelezen

ASTEN - De locatie van de extra geldautomaat die naar Asten komt is bekend. Geldmaat zal deze plaatsen op het Koningsplein nabij het gemeentehuis.

De gemeente Asten was al een tijdlang in gesprek met Geldmaat over de komst van een extra locatie voor contant geld. Die gesprekken zijn inmiddels afgerond en er is een voorkeurslocatie vastgesteld: het Koningsplein nabij het gemeentehuis. De automaat moet namelijk op de plek komen waar voorheen de fietsenstalling van de gemeente stond. 

Content

Wethouder Henk van Moorsel is content met de vaststelling van de voorkeurslocatie: “Sinds dat vorig jaar in zeer korte tijd de geldautomaten van de Rabobank en ABN AMRO op de hoek Burgemeester Frenckenstraat-Emmastraat-Tuinstraat verdwenen, is de roep vanuit inwoners en ondernemers voor een geldautomaat in de openbare ruimte groot. Dit komt vooral omdat de bestaande geldautomaten in bijvoorbeeld de Primera en de Albert Heijn alleen toegankelijk zijn gedurende winkeltijden en vaak in storing zijn. Dat is een onwenselijke situatie.”

Van Moorsel noemt een extra automaat in de openbare ruimte daarom een prima oplossing. “We moeten wel beseffen dat deze geldautomaat tussen 23.00 uur en 7.00 buiten dienst is omwille van de veiligheid, en uiteraard ook ooit in storing kan zijn. Toch biedt een extra automaat een extra mogelijkheid voor onze inwoners en ondernemers om geld te pinnen en/of af te storten.”

Uit de krant