Stockfoto.
Stockfoto.

NWC op jacht naar thuiswinst op RKVVO

Sport 207 keer gelezen

ASTEN - Na de late verliespartij tegen lijstaanvoerder Marvilde, op paasmaandag in Veldhoven (3-1), is het Astense vizier alweer gericht op de volgende competitiewedstrijd. De oranjehemden ontvangen nummer twaalf RKVVO op sportpark ’t Root, tegen wie NWC nog wat goed te maken heeft.

Maandag kwam aan een reeks van acht ongeslagen duels een einde. Een dapper NWC speelde een heel aardige eerste helft op bezoek bij Marvilde en kwam tien minuten na rust op een 0-1 voorsprong via Menno Janssen. Vervolgens drong Marvilde, dat dit seizoen nog niet had verloren, flink aan en kon een strijdend NWC het hoofd uiteindelijk niet boven water houden.

In het laatste kwartier boog de aanstaand kampioen uit Veldhoven de achterstand om in een 3-1 zege. Uiteraard geen schande dat NWC deze wedstrijd verloor, maar toch overheerste er teleurstelling omdat de formatie van Mario Verlijsdonk behoorlijk dicht bij een knap resultaat was. De eerste helft bood wederom vertrouwen en die positieve lijn van de afgelopen weken moet het team door kunnen trekken naar de laatste fase van het seizoen. Met nog zeven wedstrijden te gaan is RKVVO de eerstvolgende opponent, zondag op ’t Root.

Loodzwaar karwei

De equipe uit Oerle staat voorlaatste en houdt vooralsnog alleen Beerse Boys onder zich. De achterstand op de ‘veilige’ tiende plaats is slechts drie punten, maar het wordt een loodzwaar karwei voor het elftal van coach Matthijn Hoogduijn. RKVVO incasseerde al 54 tegentreffers en trok de laatste vijf duels telkens aan het kortste eind. In die vijf wedstrijden kreeg RKVVO liefst 25 doelpunten om de oren.

Duidelijke cijfers, al zal NWC er zondag niet te gemakkelijk over moeten denken. Eerder dit seizoen kende NWC op bezoek in Oerle een desastreus eerste uur en keek men gauw tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft lukte het de Astense ploeg nog bijna om terug te komen, maar verder dan 3-2 kwam NWC midden februari niet. Als de oranjehemden zondagmiddag vanaf de eerste minuut bij de les zijn, zoals dat de afgelopen weken ook het geval was, moet NWC een mooi resultaat af kunnen dwingen.

In tegenstelling tot NWC kwamen de geelblauwen afgelopen paasweekend niet in actie. Clubtopscorer van RKVVO is spits Martijn van Dijk met negen competitiegoals.

Wint NWC zondag, dan kan er wellicht weer een sprongetje omhoog worden gemaakt op de ranglijst. Daarop staan de manschappen van Verlijsdonk nu achtste. Zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt in Asten.