Het 'DrumXplosion' van de slagwerkgroep van Harmonie St. Cecilia is altijd goed voor spektakel. (Foto: Siris)
Het 'DrumXplosion' van de slagwerkgroep van Harmonie St. Cecilia is altijd goed voor spektakel. (Foto: Siris)

Slagwerkers presenteren ‘DrumXplosion: The Reunion’

Algemeen 578 keer gelezen

ASTEN - De slagwerkers van Harmonie St. Cecilia uit Asten presenteren het spectaculaire ‘DrumXplosion: The Reunion’. Zaterdag 10 juni duikt de slagwerkgroep in haar rijke geschiedenis waarbij huidige én oud-leden op het podium verschijnen.

Het moet dus ook echt een spektakelstuk worden. Het was in het jaar 2005 dat de slagwerkgroep van St. Cecilia voor het eerst een ‘DrumXplosion’ ten tonele bracht. Toen nog onder leiding van dirigent Rob van der Sommen.

In de 18 jaar die volgden kwamen heel wat memorabele momenten voorbij. Tijdens het optreden worden daarvan daarom foto’s op de grote schermen vertoond. Zelf speelt de slagwerkgroep een variatie aan oude en nieuwe nummers, zoals van Doe Maar, Queen en het Ierse Riverdance. Het traditionele Het Dorp komt natuurlijk ook voorbij.

Marimba’s

De slagwerkers spelen onder meer op marimba’s, olievaten en octagon drums en worden voor de gelegenheid aangevuld met oud-leden, een band en een blazerssectie. Ook de jeugdslagwerkers en verschillende solisten staan op het podium. 

‘DrumXplosion’ vindt voor het eerst plaats in het nieuwe gemeenschapshuis ‘t Kwartier en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via harmonieasten.nl.

Uit de krant