Heftige beelden van de gewelddadige overval op Mark Gillis maandagavond in Bureau Brabant. (Bron: Omroepbrabant.nl)
Heftige beelden van de gewelddadige overval op Mark Gillis maandagavond in Bureau Brabant. (Bron: Omroepbrabant.nl)

Uitzending gewelddadige overval op Mark Gillis levert nieuwe tips op

Algemeen 498 keer gelezen

OMMEL - Heftige beelden bij Bureau Brabant maandagavond. In de uitzending werden camerabeelden van de gewelddadige overval op Mark Gillis vertoond. Niet zonder resultaat, want de politie heeft na afloop diverse tips binnengekregen. “Er lijkt interessante informatie bij te zitten.”

door Maarten Driessen

Gillis werd zondag 7 november na een nacht werken bij thuiskomst door drie mannen overvallen. Die bewerkten hem met pepperspray en een taser en sloegen en schopten erop los, waarna ze hem zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel binnentrokken. Uiteindelijk gingen de drie er met wat geld, horloges en een dure zonnebril weer vandoor. 

Sindsdien is de politie op zoek naar de daders. In het kader van dat onderzoek werden maandagavond beelden van de bewakingscamera van Gillis vertoond in Bureau Brabant, een programma van Omroep Brabant. Dinsdagavond is er nogmaals aandacht voor de zaak, dan bij Opsporing Verzocht op NPO1. 

DNA-hit

In de uitzending van maandagavond meldde de politie dat van één dader mogelijk DNA is aangetroffen. “We hebben inderdaad een DNA-hit en kennen dus de identiteit van degene aan wie het DNA toebehoort. We gaan ervan uit dat dit van één van de daders is”, licht woordvoerder Dion Luijten desgevraagd toe. Deze persoon is momenteel nog niet aangehouden.

Maar de uitzending heeft het onderzoek wel weer een stapje dichterbij gebracht. “Momenteel zijn er naar aanleiding van de uitzending zes tips binnengekomen die we onderzoeken. Er lijkt interessante informatie bij te zitten, maar inhoudelijk kan ik daar nog niets over zeggen”, aldus Luijten. De uitzending van Opsporing Verzocht begint vanavond om 20.34 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant