Tim van Dijk produceerde een loepzuivere hattrick.

Wervelend NWC boekt monsterzege op FC Eindhoven AV

Sport 609 keer gelezen

ASTEN – NWC noteerde zondagmiddag een historische overwinning. Thuis tegen de kansloze hekkensluiter FC Eindhoven AV haalden de manschappen van coach Mario Verlijsdonk flink uit: 10-1. Een uitslag die in de (recente) geschiedenis van NWC niet eerder voorkwam.

Het was al vrij snel duidelijk dat NWC op het eigen zonnige sportpark ’t Root een veelbelovende middag ging beleven. In de eerste twaalf minuten kregen de Astenaren maar liefst zeven (!) opgelegde kansen die allemaal een doelpunt hadden kunnen en misschien wel moeten betekenen.

In de eerste minuut snelde clubtopscorer Mees Janssen alleen af op de Eindhovense sluitpost Dhakir El Idrissi, maar de jonge doelman trad reddend op. Niet gauw daarna kon ook Daan van Gansewinkel op het doel afstormen. Zijn inzet ging voorlangs. In de vierde minuut sneed Mees Janssen goed naar binnen en ook zijn inzet was zeker niet onaardig, maar ook nu vloog de bal naast het doel van de bezoekers.

Vanaf de linkerflank was het Jip de Jong die even later El Idrissi kon bestoken en ook nu bleef de openingstreffer uit. De paal stond de 1-0 in de weg. In minuut negen werd NWC een handje geholpen toen verdediger Ibrahima Diallo zijn tegenstander De Jong in het zestienmetergebied neerlegde. Arbiter Kerkhof, die een zorgeloze wedstrijd floot, wees terecht naar de stip.

Van Gansewinkel ging achter de bal staan, maar strandde op El Idrissi. Ook in de rebound kon geen NWC-speler zijn voet tegen de bal zetten, waardoor de oranjehemden nog steeds niet op voorsprong kwamen.

Direct daarna verscheen De Jong opnieuw alleen voor de keeper, maar de jongeling raakte de bal verkeerd en schoot naast. Dat gold ook voor Mees Janssen, die de arme doelman van FC Eindhoven AV omspeelde maar vervolgens wederom het doel miste. NWC had het vizier niet op scherp staan, maar dat de 1-0 alsnog wel zou gaan vallen, daar twijfelde niemand op ’t Root aan. De gasten, met zeven punten op de laatste plek gebivakkeerd en al met één been in de derde klasse, werden aan alle kanten voorbijgelopen.

In de veertiende minuut kreeg Mees Janssen loon naar werken toen hij door Sander van den Eijnde werd gelanceerd. De spits was El Idrissi te snel af en schoot probleemloos de 1-0 tegen de touwen. Negen minuten daarna gaf Douwe Hurkmans de bal voor op Mees Janssen, die de bal koppend teruglegde op De Jong, en hij zorgde met een fraaie en harde volley voor de 2-0.

Daarbij bleef het niet, want in minuut 37 ontsnapte De Jong alweer aan de Eindhovense defensie en schoot hij in de verre hoek strak raak: 3-0. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Hurkmans. Hij zette overtuigend door, besloot uit te halen en zijn loepzuivere inzet vloog prachtig de kruising in: 4-0.

Alhoewel het eenrichtingsverkeer was, gingen de complimenten ook nog naar NWC-keeper Gijs Brüsewitz. Spits Jason van Klinken kwam vanaf links naar binnen en zocht de hoek, maar de ervaren Astense sluitpost pareerde zijn poging knap. Dat gebeurde enkele minuten vóór de 4-0, waarmee de beide elftallen gingen rusten. NWC gaf flink gas, maar had zelfs nóg ruimer voor moeten staan.

Doelsaldo

Het doelsaldo zou misschien nog wel een rol kunnen gaan spelen en dus joeg een naar hartenlust combinerend NWC ook na de thee op meer goals. Zes minuten na de pauze zorgde Mees Janssen voor de vijfde. El Idrissi verwerkte een knal van Van Gansewinkel onvoldoende, waarna de aanvaller van NWC voor open doel de 5-0 binnentikte.

Vervolgens gunde trainer Verlijsdonk een viertal reserves hun invalbeurt en kreeg de thuisclub alle ruimte om de score uit te breiden. Tim van Dijk zette zichzelf in slechts een kwartier volledig in de schijnwerpers. In de 63e minuut ontfutselde de schaduwspits de Eindhovense captain Maiky Fecunda de bal, waarna hij met binnenkant voet de 6-0 op zijn naam zette. Daarna zag hij na sterk doorzetten een gaatje onder de doelman en maakte hij ook de 7-0.

Elf minuten voor tijd werd zijn onvervalste hattrick een feit, toen hij op aangeven van Menno Janssen koppend op stijlvolle wijze de 8-0 aantekende. Overigens deden de blauwwitten nog wel wat terug. Van Klinken haalde verwoestend uit waarop Brüsewitz kansloos was: 8-1.

Het duurde echter slechts één minuut voordat NWC de negende treffer alweer in het netje had liggen, wat misschien wel de mooist uitgevoerde aanval van deze glorieuze middag was. Van Gansewinkel en de ingevallen Robin Rijnders combineerden vlot, waarna laatstgenoemde de bal panklaar neerlegde voor De Jong. Hij zette de 9-1 op het scorebord en mocht zich daarmee eveneens hattrickheld noemen.

De supporters van NWC, die zich zicht- en hoorbaar vermaakten, kregen in blessuretijd ook nog het tiende Astense doelpunt voorgeschoteld. In eerste instantie kopte Ruud Leenen op de lat, waarna invaller Leon van den Bosch het laatste zetje kon geven en voor de 10-1 zorgde. Het was de kers op de taart van een daverende zege voor NWC, dat op 26 punten komt en bovendien stijgt naar de zesde plaats in de tweede klasse D.

Een overwinning die belangrijk is, maar tevens stimulerend werkt voor het zelfvertrouwen én goed is voor het doelsaldo dat nu weer in de plus is uitgekomen. NWC maakte er voorafgaand aan deze ontmoeting zestien, maar staat nu plotskaps op een doelpuntenproductie van 26.

Saillant detail: deze uitslag voltrok zich precies vijf jaar na de vorige recordzege die destijds ook nog eens het kampioenschap betekende in de derde klasse C. Op 7 april 2019 versloeg NWC Laar thuis met 9-0 waardoor de titel als eerste Brabantse amateurploeg kon worden gevierd door de Astense equipe. Al met al een middag vol hoogtepunten waardoor NWC met vertrouwen kan afreizen naar het uitduel tegen hoogvlieger Reusel Sport/CoTrans, aanstaande zondag op sportpark Den Hoek.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde (55’ Damon Claessens), Daan van Gansewinkel, Mark Bosch (60’ Leon van den Bosch), Tim van Dijk, Douwe Hurkmans (60’ Robin Rijnders), Mees Janssen (55’ Martijn Ghielen) en Jip de Jong.