Gijs Brüsewitz hield zondag voor de achtste keer dit seizoen zijn doel schoon.

Bloedeloos treffen tussen Brabantia en NWC eindigt in 0-0

Sport 412 keer gelezen

EINDHOVEN – NWC heeft een punt overgehouden aan de slechte uitwedstrijd tegen Brabantia, één van de concurrenten in klasse 2D. De bloedeloze ontmoeting, waarin serieuze kansen schaars waren, kabbelde voort richting een doelpuntloos gelijkspel en omdat Brabantia in blessuretijd de enige echt grote mogelijkheid van het duel onbenut liet via Luuk de Roos, bleef het op sportpark Strijp dan ook bij 0-0 waar vooral de thuisploeg weinig mee opschiet.

NWC was in het eerste kwartier nog niet helemaal bij de les en dus was Brabantia het gevaarlijkst. Zo kreeg Erdi Atakan een prima mogelijkheid op de 1-0, maar de kleine aanvaller raakte de bal in kansrijke positie verkeerd. Een minuutje later tikte NWC-keeper Gijs Brüsewitz op knappe wijze een kopbal van de lange spits Marvin Mollen met zijn vingertoppen over de lat.

De Astenaren moesten wat tandjes bijschakelen om de controle te herwinnen en dat lukte zo ongeveer halverwege de eerste helft. Via een hoekschop van Robin Rijnders, die werd verlengd door Tim van Dijk, stichtte NWC het eerste gevaar. Zijn kopbal ging voorlangs.

Even later kwam Menno Janssen een teenlengte tekort om de bal bij de tweede paal binnen te werken. Beide elftallen, die niet bepaald overtuigden, hielden elkaar aardig in evenwicht en de 0-0 tussenstand bij rust was dan ook wel te verklaren.

Bedenkelijk niveau

Na rust zakte het spel aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau en grossierden de twee teams in foute passes, slechte aannames en mislukte individuele acties. Bij het uit vorm zijnde Brabantia ontbrak het aan zelfvertrouwen en een statisch NWC miste de creativiteit en stootkracht. De felle wind en het gladde kunstgrasveld speelden daarin ook een rol.

Door deze bij elkaar opgetelde factoren ontstond een erg saaie tweede helft met bar weinig hoogtepunten en hield men de rijen gesloten, dus echte mogelijkheden bleven uit. Brabantia brak enkele keren door en enkele voorzetten vanaf de flanken hadden wel de dreiging, maar het leverde telkens geen serieus doelgevaar op. NWC miste clubtopscorer Mees Janssen vanwege ziekte waardoor het spel een offensief target miste.

In de slotminuten dook de ook zondag weer sobere achterhoedespeler Ruud Leenen nog wel behoorlijk vrij op in het Eindhovense strafschopgebied, maar zijn kopbal miste de juiste richting. De ontmoeting stevende af op een logisch gelijkspel, totdat Luuk de Roos namens de gastheren werd gelanceerd vanaf eigen helft na Astens balverlies. De centrumverdediger, die in de eindfase vaak voorin te vinden was, kon in zijn eentje afstormen op Brüsewitz, maar schoot de bal jammerlijk naast het NWC-doel waardoor eigenlijk de enige echt grote kans van deze wedstrijd onbenut werd gelaten.

Daardoor kwam NWC met de schrik vrij en kon er toch weer een puntje worden bijgeschreven in de race om direct lijfsbehoud in deze razend spannende tweede klasse D. Het veldspel was beneden peil, maar de formatie van trainer Mario Verlijsdonk hield wel voor de achtste keer dit seizoen de nul én steeg bovendien een plek op de ranglijst.

Stuivertje wisselen

NWC is nu zevende, maar heeft slechts een punt meer dan de nieuwe nummer negen Geldrop. Het is momenteel stuivertje wisselen op de play-offplaatsen en zoals vaker gezegd lijkt het tot de laatste snik meeslepend te blijven in deze competitie, want door de zware degradatieregeling is zelfs nummer vijf Heeze, dat na zeventien wedstrijden toch al 26 punten heeft, nog niet in veilige haven.

Tijdens het paasweekend zijn de oranjehemden vrij, maar de donderdag ervoor speelt NWC wel een vriendschappelijk duel thuis tegen vierdedivisionist Wittenhorst om 20.00 uur. Op zondag 7 april wacht vervolgens hekkensluiter FC Eindhoven AV op sportpark ’t Root. Een wedstrijd die zeker gewonnen zal moeten worden om weer een stapje dichter bij handhaving te komen.