Douwe Hurkmans werd afgelopen zondag door de supporters tot man van de wedstrijd uitgeroepen.
Douwe Hurkmans werd afgelopen zondag door de supporters tot man van de wedstrijd uitgeroepen.

NWC treft concurrent Brabantia in Eindhoven

Sport 237 keer gelezen

ASTEN - NWC gaat komende zondag een poging doen om de knappe zege op Laar buitenshuis te verzilveren. De manschappen van trainer Mario Verlijsdonk ontmoeten Brabantia, één van de concurrenten in de tweede klasse D.

Nog steeds staat er voor veel ploegen in deze competitie iedere week wat op het spel. Vooral in de onderste regionen zijn de verschillen klein en is het erg spannend. Dat geldt dus ook voor NWC, dat zondag een zeer belangrijke overwinning boekte op nummer vier Laar: 1-0.

Het sterke Astense collectief kwam in een goede eerste helft op voorsprong dankzij Mees Janssen, de clubtopscorer van NWC met zes doelpunten. 

Na de thee werd het vooral een vechtwedstrijd waarin de hardwerkende oranjehemden de opponent uit Weert van het eigen doel af wisten te houden en dus de driepunter over de streep trokken.

NWC bleef achtste, maar zet wel weer enkele achtervolgers op een grotere achterstand. Het verschil met de negende plaats is echter nog maar twee punten, want door de overwinning van ZSV op Wilhelmina’08 (2-0) klommen de Zeilbergers naar die positie die play-offs zouden betekenen aan het einde van het seizoen.

Er zijn nog zeven duels te spelen en NWC kan, dankzij de winst op Laar, met extra vertrouwen toeleven naar het restant van dit seizoen. Om te beginnen dus zondag op sportpark Strijp en daarna thuis tegen rode lantaarndrager FC Eindhoven AV.

Afgezakt

Brabantia is, toch enigszins tegen de verwachtingen in, behoorlijk afgezakt en bezet inmiddels de elfde plek. De roodblauwen pakten vooralsnog zeventien punten, vijf minder dan NWC dat overigens wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Brabantia hoopte bovenin mee te draaien maar is nu dus in gevaarlijk vaarwater beland. De laatste zege in competitieverband dateert alweer van 3 december, toen Heeze met 1-2 werd verslagen. Sindsdien pakte Brabantia slechts één punt uit zeven ontmoetingen, waardoor de noodzaak om resultaten te boeken met de week groter wordt in het Eindhovense kamp.

Afgelopen zondag was het elftal van coach Kenneth Cicilia vrij, de week daarvoor leed Brabantia een 0-3-nederlaag tegen koploper De Valk dat toen overigens geen gemakkelijke middag kende.

Gelijkspel

Eerder dit seizoen trok NWC op de valreep een gelijkspel uit het vuur tegen de formatie uit Eindhoven. Nadat Marvin Mollen Brabantia voor rust op 0-1 zette, was het Mees Janssen die in blessuretijd met een fraaie treffer voor de 1-1 zorgde.

Vorig seizoen werd Brabantia-verdediger Joshua Tan koppend matchwinner in het treffen met NWC, toen het op sportpark Strijp 1-0 werd voor de thuisclub.

Als de Astenaren zondag weten winnen zet men een flinke stap in de juiste richting, maar ook voor de gastheren staat er veel op het spel. Om 14.30 uur gaan we van start in de Lichtstad onder leiding van scheidsrechter Van den Corput.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant