Mees Janssen werd de matchwinner van deze wedstrijd.

Strijdlustig NWC opnieuw te sterk voor Laar

Sport 413 keer gelezen

ASTEN – Net als eerder dit seizoen in Weert versloeg NWC nummer vier Laar zondagmiddag thuis met 1-0. De oranjehemden speelden zowel op voetballend als fysiek gebied een sterke eerste helft waarin Mees Janssen de score openbrak en in de tumultueuze tweede helft hield de thuisploeg goed stand, met een knappe 1-0-zege tot gevolg.

NWC startte fris aan het duel tegen de nummer vier in de tweede klasse D, ondanks een vroege penaltyclaim van de Weertenaren die protesteerden na een vermeende duwfout van NWC-captain Martijn Henst in het strafschopgebied.

Maar de formatie van coach Mario Verlijsdonk speelde verzorgd en met lef en drong Laar geregeld terug op eigen helft. Echt grote kansen kwamen daar niet uit voort, al was een harde uithaal van rechtsback Menno Janssen nog wel enigszins dreigend.

De beste kans van het eerste bedrijf was overigens wel voor de Limburgers. Jurre Neijnens ging alleen af op NWC-doelman Gijs Brüsewitz, die een fraaie reflex in huis had om de 0-1 te voorkomen.

In minuut 34 greep NWC zélf de voorsprong. Jip de Jong onderschepte een foutieve pass van aanvoerder Nick Stroek in de opbouw, waarna hij zijn maatje Mees Janssen lanceerde. De Astense clubtopscorer schoot de bal via de vuisten van keeper Mike Betting tegen de touwen: 1-0.

NWC zat goed in de wedstrijd en was fel in de duels, wat resulteerde in veel irritatie bij de spelers van Laar. Vlak voor rust was het opnieuw Neijnens die nog wel voor wat dreiging zorgde namens de bezoekers, maar zijn indraaiende schot met links scheerde voorlangs het NWC-doel.

Grimmige tweede helft

Vlak na rust werd Mees Janssen namens NWC neergetikt in het zestienmetergebied, maar arbiter Verpaalen liet doorspelen. Dit moment leidde onbedoeld een chaotische en af en toe grimmige tweede helft in met veel overtredingen, irritaties en oponthoud.

De verbolgenheid aan Laar-zijde was compleet toen de 1-1, gemaakt door clubtopscorer Stijn Jacobs, wegens buitenspel werd afgekeurd. De aanvaller vertrok in buitenspelpositie en schoot de bal vervolgens in de verre hoek, maar dat feestje ging dus niet door.

Diezelfde Jacobs had enkele minuten later een aardige vrije trap in huis die door Brüsewitz stijlvol uit de hoek werd gedoken. Het spel lag na rust veelvuldig stil wegens blessures en de leidsman uit Rucphen, die in de beginfase van de wedstrijd nog veel toeliet, moest liefst negen keer naar zijn borstzak grijpen om over en weer kaarten uit te delen.

Een sober NWC bleef echter stand houden, zoals dat eerder dit seizoen op sportpark Laarderveld ook al het geval was. Beide teams kwamen niet echt meer aan voetballen toe en grote kansen bleven uit. Een harde poging, met links genomen door NWC-speler Tim van Dijk ging nog wel een metertje over. Verder lukte het de gastheren vakkundig om een geagiteerd Laar van het eigen doel af te houden.

Rood

Acht minuten voor tijd trok de Astense middenvelder Mark Bosch aan de noodrem toen zijn directe tegenstander richting het strafschopgebied dreigde door te breken.

De controleur had eerder in de wedstrijd – overigens wel zwaar gestraft – geel gezien, waardoor Verpaalen in dit geval niets anders kon doen dan Bosch zijn tweede gele prent te tonen. NWC moest dus overleven, in de wetenschap dat er ook nog eens zes minuten extra speeltijd bijgetrokken zouden gaan worden.

Daarin overleefde een strijdend NWC en bleven de drie punten na een intense strijd op ‘t Root: 1-0. Het betekende een uiterst welkome en knappe driepunter voor de manschappen van Verlijsdonk, die daardoor met extra vertrouwen kunnen toeleven naar een tweetal belangrijke ontmoetingen.

Om te beginnen komende zondag uit tegen nummer elf Brabantia en op 7 april thuis tegen hekkensluiter FC Eindhoven AV. NWC behoudt de achtste plaats en staat dus nog steeds boven de streep in de spannende tweede klasse D, met twee punten meer dan nummer negen ZSV.