Gijs Brüsewitz zorgde in het kampioensduel tegen Laar in 2019 via een strafschop voor het slotakkoord: 9-0.
Gijs Brüsewitz zorgde in het kampioensduel tegen Laar in 2019 via een strafschop voor het slotakkoord: 9-0.

NWC op jacht naar nieuw succes tegen Laar

Sport 393 keer gelezen

ASTEN - Met nog acht duels te gaan staat NWC nog altijd boven de streep in de tweede klasse D. De verschillen met de concurrentie zijn echter zeer klein, waardoor het ongemeen spannend blijft. Zondag treedt de ploeg van coach Mario Verlijsdonk thuis aan tegen Laar, de huidige nummer vier.

Afgelopen zondag had NWC de mogelijkheid om een belangrijke stap te zetten. In Weert kwamen de oranjehemden echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Wilhelmina’08, één van die concurrenten op de ranglijst. Vlak voor rust kwam NWC via Tim van Dijk op voorsprong, maar een kwartier na de pauze zorgde Bas Rijkers namens de Weertenaren voor de gelijkmaker uit een met succes verlengde indraaiende vrije trap. Een zuur moment, want kort daarvoor claimde NWC juist de vrije trap toen Menno Janssen werd neergelegd. 

NWC kreeg op sportpark Drakesteyn diverse grote mogelijkheden, maar liet die onbenut. Overigens kwamen de Astenaren in de beginfase tweemaal goed weg toen Wilhelmina niet profiteerde van slordigheden aan NWC-zijde. Met het gelijke spel schoten beide elftallen niet bijzonder veel op, maar er kon wel weer een puntje worden bijgeschreven. NWC staat nu achtste en zoals het er nu naar uitziet gaat de equipe van Verlijsdonk samen met Geldrop, Heeze, Wilhelmina, Brabantia en ZSV strijden om de ‘veilige plaatsen’ boven de play-offstreep.

Uiterst gedisciplineerd

Ook tegen Laar kan NWC zeker voor de eigen kansen gaan. Dit seizoen bewezen de Astenaren al dat men het iedere tegenstander lastig kan maken, wat ook gebeurde in de eerdere ontmoeting met de Weertenaren op sportpark Laarderveld. Na twee ongeslagen seizoenen stopte NWC eind oktober 2023 de imposante thuisreeks van Laar door knap met 0-1 te winnen. 

De oranjehemden speelden uiterst gedisciplineerd en net na rust werd de achttienjarige clubtopscorer Mees Janssen de uiteindelijke matchwinner. Een makkelijk gegeven strafschop voor Laar, genomen door Folkert van Gansewinkel, vloog in de slotfase nog over waardoor een strijdbaar NWC aan het langste eind trok. Die zege bleek het startschot voor een fase waarin NWC de nodige punten bij elkaar voetbalde en zich derhalve herpakte na een teleurstellende seizoensstart.

Laar draait als nieuwkomer in de tweede klasse D een uitstekend seizoen. De oranjezwarten staan op plek vier en hopen nog in aanmerking te komen voor het halen van de play-offs. Laar zag de kans op een eventueel kampioenschap slinken door een 3-0-nederlaag bij de huidige koploper De Valk op 3 maart, toen de Valkenswaardse formatie pas in de slotfase drie keer toesloeg met een geflatteerde nederlaag voor de Limburgers tot gevolg. 

Enkele dagen daarvoor haalde het Laar van trainer Gionni Peluso uit bij hekkensluiter FC Eindhoven AV, waar het doelpunten regende: 3-7. Een vlot voetballende ploeg, die al veertig keer trefzeker was dit seizoen. Laar is overigens ook nog actief in het districtsbekertoernooi. Op 22 februari werd eersteklasser SHH uit Herten na penalty’s uitgeschakeld en dus wacht in de kwartfinale GSV’28 uit Beek, dat uitkomt in klasse 2F. Deelname aan het landelijke bekertoernooi in het nieuwe seizoen is dus binnen handbereik.

NWC zal dus ook zondag weer honderd procent bij de les moeten zijn om Laar een lastige middag te bezorgen op het eigen sportpark ‘t Root, waar om 14.30 uur zal worden afgetrapt. NWC bewaart meer dan positieve herinneringen aan de thuiswedstrijden tegen de opponent uit Weert. Begin april 2019 kroonden de Astenaren zich namelijk tot de eerste Brabantse amateurkampioen door - toen nog in de derde klasse - Laar met liefst 9-0 te verslaan. 

Anno 2024 zijn de verhoudingen iets anders, maar dat neemt niet weg dat NWC met opgeheven hoofd kan toeleven naar dit duel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant