Een deelnemer aan een van de activiteiten georganiseerd door TWC Asten. (Foto: Rene van Dijk)
Een deelnemer aan een van de activiteiten georganiseerd door TWC Asten. (Foto: Rene van Dijk)

TWC Asten houdt Goede Vrijdag Tocht

Sport 386 keer gelezen

ASTEN - Traditioneel namen ambtenaren in het verleden op Goede Vrijdag vrij. Daaruit stond bij TWC Asten het idee om op die dag een rit door Limburg te gaan fietsen. Die laatste traditie bestaat nog altijd, en dus trekt de toerwielerclub op vrijdag 29 maart wederom naar het zuiden.

Nam er aan de eerste rit nog maar een vijftal deel, inmiddels kan de Goede Vrijdag Tocht steevast op een vijftigtal deelnemers rekenen. Opnieuw heeft het organiserende TWC twee geheel nieuwe routes uitgezet. Deze trekken door het uiterste zuiden van Limburg en een stukje België over een oude spoorlijn.

Beide routes zijn ongeveer vijftig kilometer lang. De start, pauzeplaats en finish zijn bij de Bernardushoeve in Voerendaal. Vanwege de veiligheid wordt er in groepen van maximaal twaalf personen gefietst, waarbij deelnemers van hetzelfde niveau aan elkaar worden gekoppeld. 

Indien het weer doorgang niet toelaat, laat de organisatie dat uiterlijk donderdag 28 maart 20.00 uur per mail weten.

Aanmelden

Ook niet-leden van TWC kunnen aan de tocht deelnemen. Deelname is gratis. Vooraf opgeven is verplicht en kan tot 23 maart bij Jos Verheijen via jos@bada-asten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant