De delegatie van Soo Bak-Gi in Oss, met hurkend Soad Elsayyad die het goud bemachtigde op het onderdeel tuls.
De delegatie van Soo Bak-Gi in Oss, met hurkend Soad Elsayyad die het goud bemachtigde op het onderdeel tuls.

Goud voor Soo Bak-Gi’er Soad Elsayyad

Sport 732 keer gelezen

ASTEN/OSS - Soad Elsayyad verraste afgelopen zondag namens taekwondoschool Soo Bak-Gi uit Asten op het Open Taekyon-toernooi in Oss. Daar pakte ze namelijk het goud op het onderdeel tuls.

Soo Bak-Gi reisde zondag met een delegatie van acht sporters richting Oss. Daar streed het team in vijftien poules waarbij het uiteindelijk in totaal elf ereplaatsen bemachtigde. Zo behaalde Tom Verschuren het brons bij de tuls, waar Niels Elesen, Gijs Bekx en Nicole de Heer als tweede eindigde. Dé verrassing was dus Soad Elsayyad, die knap het goud mee terug naar huis nam.

Sparren

Naast het onderdeel tuls werd ook deelgenomen aan het sparren. Daar pakten Eva van den Eijnde, Gijs Bekx en Damon Bakker een derde plaats, als tweede eindigden Niels Elesen, Lucas van Dijk en Tom Verschuren. Al met al een prima resultaat voor Soo Bak-Gi, dat zich in Oss mat met sporters uit onder meer België, Schotland en Noord-Ierland.

Open Dutch

Het was het laatste toernooi voor Soo Bak-Gi binnen dit kalenderjaar. De eerstvolgende uitdaging is de Open Dutch in Helmond op 28 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant