De nieuwe Vijvervirtuozen vlnr: Toine van den Dungen en Erwin Mennen.
De nieuwe Vijvervirtuozen vlnr: Toine van den Dungen en Erwin Mennen.

Erwin Mennen en Toine van den Dungen nieuwe Vijvervirtuozen

Sport 240 keer gelezen

ASTEN/HEUSDEN - Het slotstuk van de competitie om de titel Vijvervirtuoos, georganiseerd door hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Asten, vond afgelopen zondag plaats. De winnaar was echter al lang en breed bekend: Toine van den Dungen was bij de vaste stok al een tijdje zeker van het goud en ook bij de vrije hengel was Erwin Mennen al niet meer in te halen. Beide heren mogen zich vanaf nu dus Vijvervirtuoos noemen. 

Na een hele lange en warme zomer waarin het waterpeil van de visvijver in Heusden flink is gezakt, was het voor de deelnemers even wennen dat ze weer een trui en lange broek moest aantrekken. En een regenjas was ook geen overbodige luxe. Gedurende de laatste wedstrijd ging het vooral om de tweede plekken.

De een-na-laatste én de laatste wedstrijd werden bij de vaste stok gewonnen door Gerrit van der Burgt. Met respectievelijk 3.800 gram en 1.650 gram gaf hij iedereen het nakijken. Deze eindsprint kwam te laat om Toine van den Dungen (die overigens beide wedstrijden als tweede eindigde) nog te bedreigen, maar Van der Burgt stelde hiermee wel de tweede plaats veilig.

Toine van den Dungen prolongeert dus zijn titel met de maximale score; vijf punten en bijna 69 kilo aan vangst. Gerrit van der Burgt volgt met 12 punten en ruim 20 kilo. Het podium wordt verder gevuld door Piet van Lieshout die met 15 punten en bijna 40 kilo Theo van Houts nipt voorblijft.

Temperatuurdaling

Bij de vrije hengel was de winnaar ook al bekend, maar voor de tweede plaats waren er nog verschillende gegadigden. Eric van Houts stond er het beste voor maar Jeffrey van de Wallen, Ard Verheijen, Stefan Verheijen, Adam Pieczynski en Rob Winkelmolen maakten allemaal nog een (theoretische) kans op het zilver.

De wedstrijd was verdeeld over twee vakken; de puinkant en rond het eiland. En net als de vorige wedstrijd waren de vangsten op de puinkant veel beter dan rond het eiland. De een-na-laatste wedstrijd werd met bijna 32 kilo gewonnen door Martien Voermans.

Zo goed als twee weken geleden ging het dit keer niet, de temperatuurdaling zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben. Dit keer werd de wedstrijd gewonnen door Nico Waasdorp en wel met 14.700 gram aan vangst.

Erwin Mennen is dus de nieuwe Vijvervirtuoos. Met slechts zes punten en maar liefst ruim 112 kilo gaf hij iedereen het nakijken. Eric van Houts maakte de laatste wedstrijd geen fouten. Sterker nog, hij wist het vak rond het eiland te winnen en werd tweede in de eindstand met acht punten en bijna 62 kilo aan vangst.

Veranderde er dan helemaal niets aan de stand? Toch wel: Ard Verheijen wist de laatste wedstrijd nog over Jeffrey van der Wallen heen te springen en werd tweede met 12 punten en ruim 62 kilo aan vangst.

Uit de krant

Uit de krant