De entree van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. (Foto: Hein van Bakel)
De entree van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. (Foto: Hein van Bakel)

Familie Gillis stapt uit Nederlandse tak van de Oostappen Groep

Algemeen 732 keer gelezen

ASTEN - De Nederlandse vakantieparken van de Oostappen Groep krijgen een nieuwe exploitant. Peter Gillis en diens kinderen stappen deels uit het familiebedrijf en gaan zich volledig op de Belgische tak richten. Wel blijft het onroerend goed op de Nederlandse parken eigendom van Gillis.

door Maarten Driessen

Volgens Peter Gillis een onvermijdelijke stap, nu hij op diverse plekken zijn horecavergunning is kwijtgeraakt en de gemeente Asten geen nieuwe exploitatievergunning voor Prinsenmeer in Ommel verleent. “Voor mij is het belangrijkste dat medewerkers op mijn parken en het hoofdkantoor kunnen blijven werken en de loyale gasten terug kunnen blijven komen voor een betaalbare vakantie. Met pijn in het hart draag ik de exploitatie over”, aldus Gillis.

‘Zo maken we de weg vrij voor een succesvolle voortzetting’

Naast Prinsenmeer gaat het om de parken Brugse Heide, De Berckt, Arnhem, Marina Beach, Heelderpeel, Boschbeek, Slot Cranendonck en Valkenburg. Ook het hoofdkantoor en de medewerkers van de Oostappen Groep in Asten gaan over naar de nieuwe exploitant. Wie dat precies is, is momenteel nog niet duidelijk.

Focus op België

De drie Belgische vakantieparken van Oostappen maken geen onderdeel uit van de overeenkomst. Deze blijven namelijk in het beheer van Gillis en daar gaat de focus dus ook vol op. De familie wil hier een nieuw label introduceren, onder het motto ‘een betaalbare vakantie voor iedereen’.

Peter Gillis: “Sinds de start in 1986 zijn we altijd voor 100 procent bezig geweest om te werken aan het vakantieplezier van vele miljoenen gasten. Dat moet blijven: betaalbaar, vol met speel- en zwemplezier en gezellige en betaalbare horeca. Daarom heb ik besloten met mijn hele familie uit de gehele Nederlandse exploitatie te stappen. Zo maken we de weg vrij voor een succesvolle voortzetting.” 

Nieuw avontuur

Anderzijds kijkt hij uit naar een nieuw Belgisch avontuur. “Ik ben trots op mijn campings in België. Parelstrand is op dit moment verhuurd aan Fedasil voor het tijdelijk opvangen van asielzoekers, maar zal in toekomst ook weer toeristisch worden. Op Camping Hengelhoef en Camping Blauwe Meer is het nieuwe seizoen ondertussen gestart.” 

Eerder liet de gemeente Asten al weten dat inderdaad een mogelijke nieuwe exploitant zich daar heeft gemeld. Maar volgens burgemeester Anke van Extel-van Katwijk is het bij voorzichtig polsen gebleven. “Tot dusver is er nog geen vergunningsaanvraag ingediend”, aldus Van Extel-van Katwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant