Youri van Brussel zette zondag een hattrick op zijn naam.

Energiek NWC boekt monsterzege op Braakhuizen

Sport 331 keer gelezen

GELDROP – NWC had zondagmiddag op bezoek bij laagvlieger Braakhuizen de smaak flink te pakken. De voortreffelijk spelende oranjehemden lieten na rust geen spaan heel van de gedeclasseerde thuisclub en noteerden een glansrijke 0-8 overwinning, die voortkwam uit een aantal prachtige doelpunten.

Op sportpark De Kievit moest NWC nog wel even op gang komen. In de eerste twintig minuten waren de Astenaren zoekende en had Braakhuizen nog wel wat in de melk te brokkelen. Halverwege het eerste bedrijf trok NWC het initiatief meer naar zich toe en had men de controle. De eerste kans die NWC kreeg was voor Youri van Brussel, wiens inzet ternauwernood werd gekraakt door verdediger Christian Messerschmidt.

Zes minuten later scoorde Van Brussel wel, maar stak arbiter De Kleine daar een stokje voor omdat de Geldropse grensrechter voor buitenspel vlagde toen de bal al in het netje lag. Een besluit dat viel te betwijfelen, al deerde het NWC niet. Want zes minuten voor rust grepen de manschappen van coach Mario Verlijsdonk alsnog de voorsprong via een fraai afdraaiend afstandsschot van Arne van Geffen dat in de verre hoek belandde: 0-1. Op slag van rust pareerde Braakhuizen-keeper Jeroen Mallens ook nog een poging van Van Brussel, die op weg was naar de tweede NWC-goal. In deze fase hadden de gasten het duel al kunnen beslissen, maar dat lot bleef nummer elf Braakhuizen nog even bespaard. Stilte voor de storm, zo bleek later.

Kastje naar de muur

Na rust gooide NWC er namelijk een flinke schep bovenop en speelde het Braakhuizen vanaf de eerste minuut van het kastje naar de muur. In minuut 53 verdubbelde NWC de score dankzij Daan van Gansewinkel, die zag dat goalie Mallens de bal uit een hoekschop losliet en vervolgens eenvoudig af kon werken: 0-2.

Deze beslissende treffer betekende het startsein voor een ware schiettent, omlijst door een aantal prachtige doelpunten. De 0-3 was de mooiste en die kwam op naam van clubtopscorer Van Brussel. Van zo’n veertig meter besloot de aanvaller uit te halen en dat deed hij met verve. Zijn strakke uithaal vloog over Mallens heen in het doel: 0-3. In alle opzichten speelde NWC een heerlijke tweede helft, waarin het freewheelend en fris voetbalde en ook nog eens overtuigend acteerde in de fysieke duels. Daardoor bleven de bezoekers het initiatief en de dreiging houden en hing er een monsterscore in de lucht.

Een onmachtig Braakhuizen gooide de handdoek in de ring en werd murw gespeeld door de Astense equipe. Er kwamen meer mogelijkheden voor NWC, welke allemaal meer verdienden. Een korte, snelle combinatie tussen meerdere spelers eindigde met een voorzet waar het beslissende voetje voor het Braakhuizen-doel net niet tegenaan kon worden gezet. Ook een kopbal van Van Brussel, op aangeven van Van Geffen, belandde op de lat. De intentie om een mooie uitslag neer te zetten bleef overeind en in de 69e minuut kreeg de onvermoeibare Van Brussel loon naar werken. In het strafschopgebied zette hij zowel de verdedigers als de keeper op het verkeerde been, hield meerdere keren in en vond vervolgens op het juiste moment de open hoek: 0-4.

Kans voor talenten

Trainer Verlijsdonk gunde in de tweede helft de JO19-1-talenten Tim van Dijk, Lex van Empel, Gijs Manders en Len van Roy wederom wat speeltijd en dus maakten ook zij deel uit van de vlotte doelpuntenmachine. Daarnaast keerde ook Martijn Ghielen terug in de ploeg, als invaller, en kregen alle gewisselde spelers een welverdiend applaus van de genietende supporters uit Asten die voor hun ogen de treffers één voor één zagen vallen. Een kwartier voor tijd zorgde Douwe Hurkmans met zijn borst voor de 0-5 en aan de overzijde voorkwam sluitpost Koen van Dijck nog een tegendoelpunt door een wapenfeit van Bob van de Ven onschadelijk te maken.

In de absolute slotfase zette NWC nog even aan en dat resulteerde in liefst drie extra treffers, welke allemaal heel mooi van aard waren. Van Brussel trof doel met een schot in de verre hoek op aangeven van Van Gansewinkel (0-6), waarmee hij zijn hattrick tot stand bracht, en twee minuten later kende invaller Manders zijn persoonlijke hoogtepuntje door zijn eerste goal in het vaandelteam te produceren. De jongeling tikte de bal door de benen van de arme Mallens door in het doel en zorgde voor de 0-7. Het slotakkoord was voor Van Dijk. Een knappe hakbal van de ingevallen spits belandde in het netje en dus boekte NWC een prachtige 0-8 zege op bezoek bij een kansloos Braakhuizen. Zondag gaan de oranjehemden, nu zesde in het klassement, op bezoek bij hekkensluiter Beerse Boys.

Opstelling NWC: Koen van Dijck, Menno Janssen (70’ Martijn Ghielen), Leon van den Bosch (79’ Lex van Empel), Martijn Henst, Ruud Leenen, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans (79’ Len van Roy), Robin Rijnders (70’ Gijs Manders), Arne van Geffen (70’ Tim van Dijk) en Youri van Brussel.