Robin Rijnders was afgelopen zondag trefzeker voor NWC.
Robin Rijnders was afgelopen zondag trefzeker voor NWC.

Tweetal mooie wedstrijden op de rol voor NWC

Sport 223 keer gelezen

ASTEN - Door de 4-2-zege op Valkenswaard, afgelopen zondag in Asten, trad NWC toe tot het linkerrijtje in klasse 2H. Maar belangrijker nog: het zelfvertrouwen in de formatie van Mario Verlijsdonk is weer wat gegroeid en dus kan NWC met iets meer rust aan het hoofd toeleven naar de twee lastige wedstrijden deze week tegen Marvilde en Mierlo-Hout.

Dat zijn niet de minste tegenstanders in deze competitie. Marvilde is de soevereine koploper en lijkt logischerwijs dan ook de beste papieren te hebben voor het pakken van de titel, al is de weg er naartoe nog lang. Mierlo-Hout, zondagmiddag de opponent op sportpark De Beemd, is de huidige nummer vijf.

Op ’t Root boekte NWC zondag een lekkere 4-2-overwinning tegen Valkenswaard, dat inmiddels te horen heeft gekregen dat de drie punten in mindering weer zijn ingetrokken door de KNVB. Namens de oranjehemden waren Robin Rijnders, Douwe Hurkmans en clubtopscorer Youri van Brussel zondag trefzeker en brak de Valkenswaardse verdediger Jordy Maes de wedstrijd open door voor rust een knullig eigen doelpunt te produceren.

Stunten

Donderdagavond gaat NWC een poging doen om te stunten tegen lijstaanvoerder Marvilde. De Veldhovenaren zijn nog ongeslagen en hebben inmiddels een flink gat geslagen met de achtervolgers. De nieuwe nummer twee Someren en Oirschot Vooruit hebben 23 punten en moeten nog zes punten goedmaken op de blauwhemden uit Veldhoven. Marvilde incasseerde bovendien pas vijf tegentreffers en trok zondag de eerste periodetitel naar zich toe door thuis nipt met 1-0 te winnen van plaatsgenoot Rood-Wit. Anwar Janssen werd matchwinner op sportpark Jongelingsveld en zorgde ervoor dat Marvilde zich van de eerste prijs van het seizoen verzekerde.

Het volgende doel is het binnenhalen van het kampioenschap en de stap naar de eerste klasse, waar het elftal van coach Frank Weijers hard naar op weg is. Om 20.00 uur wordt afgetrapt op sportpark ’t Root, waar scheidsrechter Bruekers de leiding zal hebben over het inhaalduel. Na donderdagavond is NWC precies halverwege het seizoen en heeft het, net als Marvilde, alle tegenstanders één keer gehad.

Kanshebbers

Drie dagen later staat alweer de volgende clash op het programma. NWC gaat op bezoek bij Mierlo-Hout, dat door de wisselvallige resultaten dreigt weg te zakken uit de subtop. Het team van trainer Raymond Koenraadt leek een van de kanshebbers op de titel, maar heeft inmiddels al te veel punten verspeeld om daar nog een serieuze gooi naar te doen. De blauwwitten hebben een puntje voorsprong op NWC, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Mierlo-Hout kwam op 24 februari voor het laatst in actie en heeft donderdag ook geen duel op de planning staan, maar ook voor de Helmonders breekt langzamerhand een drukkere periode aan. Mierlo-Hout beschikt over een goed voetballende ploeg, maar NWC hoeft zeker niet onder te doen voor de huidige nummer vijf. Begin februari ontmoetten beide elftallen elkaar in Asten en toen deelde men de punten na een enerverende confrontatie: 1-1.

Sowieso zijn wedstrijden tussen NWC en Mierlo-Hout de laatste jaren telkens meer dan het aanzien waard geweest en het is te hopen dat dat zondagmiddag ook het geval zal zijn, als om 14.30 uur het startsein wordt gegeven door arbiter Kolenberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant