Afbeelding

Drukke maand in aantocht voor NWC

Sport 184 keer gelezen

ASTEN - NWC mag de komende periode flink aan de bak. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk speelt liefst vijf wedstrijden in zeventien dagen, waarvan twee op de donderdagavond. Het belooft in ieder geval een drukke, maar uitdagende maand te worden voor de Astense formatie.

Door de vele afgelastingen en de daardoor opgelopen achterstand in gespeelde wedstrijden, moet NWC in de resterende drie maanden nog vijftien competitieduels afwerken. Een uitdagende klus, maar gezien de lange voetballoze periode in 2020 en 2021 kunnen de voetballers eindelijk weer volop aan de bak. Nu corona voor veel teams geen roet meer in het eten kan gooien en de pandemie zich in het eindstadium bevindt, zullen de komende maanden hoogstwaarschijnlijk voortvarender verlopen als het gaat om nog te spelen wedstrijden. NWC heeft dankzij de knappe uitzege bij De Valk vlak voor carnaval (2-3) nu de achtste plek in handen en hoopt vooral op een zorgeloos restant van het seizoen, waarin het mogelijk moet zijn om rond de middenmoot te eindigen in een overigens vrij sterke en aan elkaar gewaagde tweede klasse H. 

SV Valkenswaard 
Zondagmiddag 14.30 uur krijgt NWC de volgende opponent op bezoek. Dan is SV Valkenswaard de tegenstander van de oranjehemden. Valkenswaard is de nummer negen en heeft twee punten minder dan NWC. De geelblauwen, bijgenaamd ‘De Bosuilen’, komen doordeweeks niet in actie omdat zij al een wedstrijd meer in de benen hebben. De manschappen van de in medio 2021 gekomen trainer Goeran van den Heuvel draaien een wat wisselvallig seizoen en hebben negen punten, net als Hilvaria en RKVVO. NWC bewaart geen goede herinneringen aan de laatste confrontatie met Valkenswaard, want in december 2019 wonnen de bezoekers in Asten op zakelijke wijze met 0-2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant