Het jubileumprogramma van KV Klimop bevat elementen voor zowel jong als oud. (Foto: Rob Fritsen/Siris)
Het jubileumprogramma van KV Klimop bevat elementen voor zowel jong als oud. (Foto: Rob Fritsen/Siris)

Jubilerend KV Klimop hoopt op feestweekend

Sport 277 keer gelezen

ASTEN – Jubileren in coronatijd, het is een uitdaging op zich. Toch zet KV Klimop vol in op het weekend van 20 mei aanstaande. De Astense korfbalvereniging viert dan, mits de coronamaatregelen het toelaten, haar 75-jarig bestaan. “Een mooie kans om onszelf weer eens te laten zien.”

door Maarten Driessen

De voorbereidingen voor het jubileum gingen vorig jaar maart al van start. Midden in de corona-pandemie stelde het bestuur een jubileumcommissie samen, die dus een stevige uitdaging wachtte. Een flinke vooruitziende blik was gewenst, al laat de pandemie zich vooralsnog nauwelijks voorspellen. “Vorig jaar zomer zag alles er weer rooskleurig uit en zijn we echt van start gegaan. We hebben intussen ook besloten: of het gaat door, of niet. We willen geen half werk en gaan daarom niet voor een alternatief programma. Zo nodig stellen we het gewoon een jaar uit”, zegt Rob Cortooms van de jubileumcommissie.

Toch is er goede hoop dat het weekend medio mei in originele vorm kan plaatsvinden. “Wel hebben we ervoor gezorgd dat we onder alle gemaakte afspraken, zoals het inhuren van de band, uit kunnen komen zonder te veel kosten te maken. We willen voorkomen dat we straks geen weekend hebben maar als club toch veel geld kwijt zijn.” Voorlopig wordt het nieuws dus op de voet gevolgd. “Hopelijk blijven de ziekenhuisopnames verder dalen en worden de maatregelen verder versoepeld. Eigenlijk hebben we daar allemaal wel goede hoop op.”

Reünie

Uitgaan van het positieve dus, en dan kan er op 20, 21 en 22 mei gewoon worden gefeest. Met onder meer een schoolkorfbaltoernooi, receptie en reünie (vrijdags) en een koppelschiettoernooi en feestavond (zaterdags). “Het koppelschiettoernooi is erg laagdrempelig. Je speelt twee tegen twee, waarbij de korven op ongeveer zes meter van elkaar worden gezet. Het gaat er puur om zoveel mogelijk raak te werpen. Je hoeft niet te rennen, dus je wordt er ook niet moe van.” Voor de feestavond wordt een speciale tent voor de kantine neergezet.

De zondag wordt benut met een activiteit voor ouderen, ‘Expeditie Robinson’ voor de jeugd (inclusief stormbaan) en een biercantus. ’s Avond wordt het jubileumweekend afgesloten met ‘Klim-Afzakkertje’ met barbecue. “Ook houden we dan een karaoke. Dat is bij Klimop een traditie, de microfoon erbij.”

Ondertussen wordt de reünie op vrijdagavond al volop in de steigers gezet. “Sinds een paar weken zijn we bezig zoveel mogelijk mensen te benaderen. Dat gaat al best wel vlot”, aldus Cortooms. Aan geïnteresseerde (oud-)leden die zich nog niet hebben gemeld daarom het verzoek dat te doen, en wel via de website van Klimop.

Coronaklappen

Ondertussen heeft de voortslepende pandemie ook impact op KV Klimop. Zo is het eerste team noodgedwongen wat lager gaan spelen, omdat meerdere spelers ervoor kozen te verhuizen naar een club in hun studentenstad. “Het is heel lastig om binding met je leden te houden. Ook onze leden en vrijwilligers hebben het de afgelopen twee jaar lastig gehad. Het jubileumweekend biedt daarom een mooie kans om onszelf weer eens te laten zien. We hopen dan ook potentiële nieuwe leden te bereiken.”

Uit de krant