Drum and Beeker speelt maandagavond in café 't Spektakel.
Drum and Beeker speelt maandagavond in café 't Spektakel.

‘Gewoon’ Paasblues in Asten: ‘Dat wordt lekker’

Algemeen 530 keer gelezen

ASTEN - De 30e editie van de Paasblues in Asten dreigde vorig jaar tevens de laatste te zijn. Organisator Blast Blues Promotion was onderbemand en versterking was dringend nodig. Hoewel het bestuur nog altijd uit slechts twee liefhebbers bestaat, werd links en rechts wel de helpende hand toegestoken. Daarom dit weekend ‘gewoon’ editie nummer 31. 

door Maarten Driessen

Met ruim dertig jaar op de teller is de Paasblues vaste prik in het Astense. Toch leek het vorig jaar een aflopende zaak. 

Organisator Blast Blues Promotion telde met Eric van de Cruijs en Bert de Groot nog slechts twee bestuursleden. “We hebben toch wel lol, alleen je ziet zo te weinig resultaat. Je laat nu steken vallen. Dit kost gewoon veel te veel moeite”, zei Van de Cruijs toen.

Er werd gehint op een Paasblues in afgeslankte vorm óf het volledig schrappen van de traditie. “Als het vuur een beetje weg is, dan is het heel moeilijk om dat weer terug te krijgen. Dat moeten we zien te voorkomen.”

‘Gratis en voor niks en voor ieder wat wils’

En het wérd voorkomen. Dit weekend vindt namelijk ‘gewoon’ editie nummer 31 plaats. “We zijn nog steeds maar met zijn tweeën, maar we hebben hulp van twee anderen. Die meldden zich vorig jaar bij ons en zo is het balletje gaan rollen”, aldus Van de Cruijs. 

De nieuwe steunpilaren hebben ieder zo hun eigen kwaliteiten waarvan het bestuur dankbaar gebruikmaakt. Eén van hen is goed in sponsors vinden en die pakte daarom de sponsoring op, de ander weet precies zijn weg te vinden in de wereld van het drukwerk. 

“Daar zijn we heel blij mee. Het is echt een hele slok op een borrel wat wij nu niet zelf hoeven te doen. Ze hebben ons geweldig geholpen.”

Vertrouwd concept

Zaterdag, zondag en maandag vinden er verdeeld over horecagelegenheden in Asten-dorp optredens van bluesbands plaats. Het was wat schipperen met de budgetten, maar volgens Van de Cruijs is opnieuw een mooie line-up samengesteld. “We komen er altijd wel aan uit en dat is ook dit jaar weer het geval.”

Het concept is zoals vertrouwd: “Gratis en voor niks en voor ieder wat wils. Er zitten een paar hele leuke bands tussen. Het is allemaal blues, maar sommige acts passen niet in het standaard format. Het is verrassend.” 

Van de Cruijs licht er graag twee uit: Drum and Beeker en Little Boogie Boy. Eerstgenoemde speelt op maandagavond in café ‘t Spektakel. “Daar wordt in plat Limburgs gezongen. Dus ik ben heel benieuwd hoe dat bij het publiek valt.”

De ander, zondagmiddag te horen in café De Engel, gaat er helemaal open in. “Little Boogie Boy hanteert geen setlist. Die begint gewoon met spelen, kijkt wat het publiek doet en speelt daarop in.”

Volgend jaar

En dan zit het weer ook nog eens mee. Althans, een graadje of zestien en overwegend droog. Het kan slechter. “Zoals het er nu uitziet denk ik: dat wordt lekker. We gaan het zien.”

Eerst genieten dus, daarna de blik op volgend jaar. Want dat ook editie 32 wordt afgevinkt, staat volgens Van de Cruijs al vast. “Onze extra krachten hebben al aangegeven indien nodig ook volgend jaar mee te helpen. Dus het gaat sowieso door.”

Zo blijft deze traditie in ieder geval voorlopig voor Asten behouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant