Bezoekers in Museum Klok & Peel. (Foto: Rob Fritsen)
Bezoekers in Museum Klok & Peel. (Foto: Rob Fritsen)

Museumkaart uitlenen: ‘Kom naar Klok & Peel!’

Algemeen 1.993 keer gelezen

ASTEN - De Museumweek staat op het punt van beginnen. Een mondiaal initiatief waaraan musea, verenigingen en culturele instellingen deelnemen. Tijdens deze week mogen museumkaarthouders hun kaart uitlenen, zo ook kinderen. Zo kunnen gasten onder meer bij Museum Klok & Peel in Asten terecht.

Het uitlenen van de museumkaart geldt vanaf dit jaar ook voor museumkidskaarten, ofwel die van kinderen. Zo kan iemand een gratis bezoekje worden gegund. Wel mag de kaart maar één keer worden uitgeleend.

Museum Klok & Peel hoopt tijdens de Museumweek, vanaf zaterdag tot en met volgende week vrijdag, dan ook veel nieuwe gasten te mogen ontvangen. 

“Wij krijgen best veel opa’s en oma’s en ouders met kinderen over de vloer, maar er zijn ook een boel ouderen die nog niet weten hoeveel moois wij te bieden hebben. Die kunnen op deze manier gratis komen kennismaken”, aldus museumdirecteur Frans Eliëns.

Beroemde prentbriefkaarten

Volgens Eliëns is er dit keer extra reden om naar Klok & Peel te komen. “Wij leggen die week de laatste hand aan onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Noord-Brabant en Limburg in 1906. De beroemde prentbriefkaarten van Berkers-Verbunt’. Die tentoonstelling loopt officieel van 5 april tot en met 30 juni, maar we gunnen het publiek tijdens de Museumweek alvast graag een sneak preview.”

Zo zijn zeker de prentbriefkaarten erg bijzonder. “De prachtige verzameling uit 1906 over allerlei dorpen en steden in Brabant en Limburg werd destijds in Asten aangelegd. We halen niet alleen de prentbriefkaarten uit de kast, maar we gaan ook terug in de tijd met allerlei illustratieve objecten. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld verkleden in de klederdracht van rond 1900.” 

De Museumkaartactie werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is dit keer dus uitgebreid met de kaarten van kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant