De groep die de eerste editie van De Vrienden van Asten Live vorm mag gaan geven.
De groep die de eerste editie van De Vrienden van Asten Live vorm mag gaan geven.

Evenement rijker: De Vrienden van Asten Live

Algemeen 2.486 keer gelezen

ASTEN - Asten is een nieuw evenement rijker. Eentje met landelijke allure maar met een lokaal tintje: De Vrienden van Asten Live. Een initiatief van Harmonie St. Cecilia, dat daarvoor op 11 en 12 oktober aanstaande gemeenschapshuis ‘t Kwartier inricht. “We hebben een mooie club zangers gevonden met wie we hopelijk fantastische shows gaan neerzetten.”

Harmonie St. Cecilia is een vereniging in beweging. Een beetje reuring kan geen kwaad en daarom worden regelmatig bijzonder optredens verzorgd. 

“Als harmonie organiseerden we sinds de jaren ‘90 veel succesvolle Proms-concerten, waarbij pop en klassieke muziek elkaar ontmoetten. Maar de huidige tijd vraagt om iets anders”, zegt voorzitter van het organisatiecomité Joep van Luytelaar.

Hoe precies voor hedendaags vermaak te zorgen? Over die vraag boog de harmonie zich uitgebreid. “Na verschillende brainstormsessies kwamen we met het ‘Vrienden van Amstel’-concept, dat we vertalen naar ‘De Vrienden van Asten Live’.”

Audities

De voorbereidingen voor het nieuwe evenement zijn al in volle gang. St. Cecilia laat niets aan het toeval over. 

Van Luytelaar : “We hebben audities gehouden en onze wens om met zowel ervaren podiumbeesten als nieuw talent te gaan werken is uitgekomen. We hebben een mooie club zangers gevonden met wie we hopelijk fantastische shows gaan neerzetten.”

Vrienden van Amstel maakte al volop naam. Volgend jaar vindt alweer de 27e editie plaats, zoals vertrouwd in het Rotterdamse Ahoy. ‘De grootste kroeg van Nederland’, zo luidt de slogan, met legio optredens van bekende artiesten. 

Verspreid over de verschillende showdatums traden afgelopen jaar onder meer Guus Meeuwis, Suzan en Freek en Acda en De Munnik op.

Kaartverkoop

In die geest gaat Harmonie St. Cecilia dus aan de slag met het maken van een Astense variant. Naast de bijna twintig solisten wordt de muziek verzorgd door een vierkoppige band. De kick-off vond vorige week woensdag plaats in ‘t Kwartier en deze was volgens Van Luytelaar veelbelovend. 

De komende maanden staan nu in het teken van voorbereiden en repeteren, waarna de apotheose op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober volgt. De kaartverkoop gaat op 1 juni van start; de dag dat St. Cecilia precies 130 jaar bestaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant